За четиринадесета поредна година Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

...
За четиринадесета поредна година Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца
Коментари Харесай

„Книговище” дава старт на Маратон на четенето във врачанската библиотека

За четиринадесета поредна година Регионална библиотека „ Христо Ботев” – Враца се включва в националната акция Маратон на четенето в интервала от 2 до 23 април. Инициативата се провежда от Българска библиотечно-информационна асоциация и е в партньорство с Асоциация „ Българска книга “.
Официалното разкриване е на 2 април от 10.30 ч., а специфични посетители ще бъдат основателите на просветителната онлайн платформа „ Книговище”. Маратонът ще продължи с игра „ Оплетени приказки”, ориентирана към децата от 5 до 8 години. Тя ще се организира в интервала 8 - 12 април в Детски отдел.
Акцент в разнообразната стратегия е Седмица на Чарли Чаплин „ Открий комика гений”, отдадена на 130 години от рождението му. Под формата на интерактивни уроци ще се даде опция на възпитаници от VI до ХII клас да се срещнат с биографията на Чаплин, както и с най-известните му облици в киното. Тематичната седмица ще се организира в дните от 15 до 19 април, след авансово записване на телефон: 0878 236 263 или на място в Република България - Враца, ул. Петропавловска № 43.
Специално място в програмата е отделено и на българските създатели. На 18 април в „ Обща читалня” ще гостува Диана Юсколова с новата си книга „ Аплодисменти “. В нея са събрани 80 стихотворения. Срещата стартира в 17.30 ч.
На 19 април от 18.30 ч. ще се организира петата „ Нощ в библиотеката”. По традиция ще бъдат проведени разнообразни игри и занимания за дребни и огромни, свързани с книгите и четенето.
Финалната самодейност е на 22 април от 18 ч., когато ще бъде показана и книгата „ От Балкана до Дунав - Идеи за пътешествия в Дунавска България” на създателите Весела Николаева, Гавраил Гавраилов, Михаил Михов. Изданието ни среща с забавни обстоятелства от тракийското и римското завещание по земите ни в района, обръща внимание на предпазените територии и биоразнообразието и отделя особено внимание на виното и храната в Дунавска България.
Всички възпитаници, взели присъединяване в Маратона ще получат едногодишен абонамент за всички отдели и запаси на библиотеката.
"Очакваме Ви! Нека създадем дружно един паметен априлски маратон – празник на книгите и четящите хора! ", споделиха от библиотеката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР