За честването на Националния празник на Република България на връх

...
За честването на Националния празник на Република България на връх
Коментари Харесай

Ограничават транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход заради честванията на Националния празник

За честването на Националния празник на Република България на връх Шипка от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде лимитирано двупосочното директно прекосяване на транспортни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък, оповестиха от АПИ.

Както всяка година директният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и назад.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да употребяват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.

За област Стара Загора придвижването ще минава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и назад, като пренасочването ще става при пътен възел " Мъглиж “ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за проведения междуградски автобусен превоз.

За участниците в честването придвижването на 3 март ще се провежда, както следва:

От 6 ч. до 12:30 ч. се обезпечава еднопосочно придвижване на колите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се прави по предписание на органите на ОД на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора;

От 12:30 ч. до 18 ч. колите ще минават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

 

Агенция " Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи, както и да следват прецизно пътната сигнализация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР