За чести посещения на Борислав Сарафов и други висши магистрати

...
За чести посещения на Борислав Сарафов и други висши магистрати
Коментари Харесай

СГП-Лийкс #3: „В ресторанта съм виждала над 10 пъти Борислав Сарафов“. Показанията на още един таен свидетел от „Осемте джуджета“

За чести визити на Борислав Сарафов и други висши магистрати при Петьо Петров – Еврото дава сведения в показанията си от 31 май 2023 година още един неизвестен очевидец по следствието, стремително формирано на 29 май 2023 година в Софийска районна прокуратура /СРП/. Разследването стартира, откакто ден по-рано Антикорупционният фонд /АКФ/ разгласява получени по е-поща фотоси на усмихнатите Петров и Сарафов пред ресторант „ Осемте джуджета “ .

Това е към този момент петият свидетел , чиито свидетелства за връзките на настоящия основен прокурор с Петьо Еврото стават обществено известни.

През февруари 2024 година bird.bg сподели протоколите от разпитите по същото досъдебно произвеждане на двама други очевидци, единият от които с загадка идентичност под номер 24-2 , към които се прибавят към този момент даваните, в това число и в изявленията пред АКФ, сведения от Илия Златанов и Любена Павлова в същата тенденция.

В протокола за разпит на очевидец с загадка идентичност под номер 24-1, който АКФ разгласява през днешния ден, се съдържа информация за чести визити на „ Осемте джуджета “ в интервала 2018 – 2020 година на Борислав Сарафов , някогашния градски и сегашен зам.-апелативен прокурор на София Емилия Русинова и някогашния началник на към този момент закритата Специализирана прокуратура Димитър Франтишек . Там те се срещали с Петьо Петров в отделено помещение на първия етаж, до което нормален достъп нямали от личния състав на заведението , а единствено Петров и тогавашната му брачна половинка Любена. От тази стая Сарафов и Русинова излизали с огромни хартиени пликове, в които изглеждало като че ли има документи .

От АКФ припомниха, че фотография на Емилия Русинова с Петьо Петров на входа на ресторанта също е ставала публично притежание , както и че очевидци са говорили пред АКФ за ролята на Димитър Франтишек в проблема „ Осемте джуджета “.

Самоличността на двамата горецитирани анонимни очевидци от следствието на СРП явно е представлявала необикновен интерес за прокурора от СГП Йордан Петров , откакто е приел по подготвеност досъдебното произвеждане и е прочел показанията им. По негова експлицитна молба, почетена от ръководителя на Наказателната гилдия на Върховен касационен съд, той се е срещнал със секретните материали, съдържащи данните за самоличността на очевидците, които тогава са се намирали в секретното деловодство на Върховен касационен съд.

След това очевидецът с загадка идентичност под номер 24-2 се оказва оголен, по думите му получава заплашително писмо , а наблюдаващият прокурор Йордан Петров даже произнесе имената му в народен ефир, въпреки и при към момента официално несвалена отбрана .

Съдбата на очевидеца с загадка идентичност под номер 24-1 остава незнайна . Неизвестно остава и дали и той към този момент е трансформирал показанията си по отношение на свързаността на Борислав Сарафов с Петьо Петров, както това са сторили други от давалите по-рано сведения в такава тенденция лица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР