За близо век и половина БЧК изгради многобройна армия на

...
За близо век и половина БЧК изгради многобройна армия на
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: За близо век и половина БЧК изгради армия на доброто

За близо век и половина БЧК построи многочислена войска на положителното от всеотдайни доброволци, донори и сътрудници, обединени в името на опазването на живота и достолепието на нуждаещите се. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова във видеообръщение във връзка навършването на 145 години от основаването на Българския червен кръст (БЧК). Тя изрази благодарност и почитание към всички от БЧК за благородната им задача в интерес на хората.

„ От основаването на първите доброволчески сдружения в България през 1878 година до ден сегашен Българският червен кръст постоянно е внасял светлина и вяра в живота на хората и в най-тежките рецесии във военно и спокойно време, насърчавайки полезностите на човечност, взаимност и състрадание “, уточни Шалапатова. „ Всеотдайността и човеколюбието на многочисления ви екип е образец, че грижата за човешкото здраве и живот нямат цена и компенсация, че желанието и мотивацията да оказваме помощ ни вършат пълноценни хора, че с положителни каузи и човещина има вяра да променим света “, се обърна министърът към всички от БЧК.

Поздравителен адрес във връзка годишнината е изпратил и министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков. „ С хилядите избавени ориси и многочислените акции през годините БЧК се утвърди като знак на великодушие, състрадание и религия в утрешния ден “, декларира той. „ С хуманните дела, които предприемате, вие потвърждавате какъв брой мощна може да бъде взаимопомощта “, споделя министърът и добавя, че показва почитание към всеотдайността и алтруизма на хората в БЧК. „ Те са онази притегателна мощ за всички хора, които без значение на своята възраст, пол и обществена принадлежност вземат решение да стават доброволци “, написа още министър Хинков.

Българският Червен кръст отбелязва през днешния ден 145 години от основаването на организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР