За българските любители на Владимир Путин искам да кажа, че

...
За българските любители на Владимир Путин искам да кажа, че
Коментари Харесай

Проф. Татяна Дронзина: Почитателите на Путин у нас да са наясно, че Хитлер никога не обяви като война нападението срещу Русия

" За българските фенове на Владимир Путин желая да кажа, че в случай че до момента се спореше дали това е военна интервенция или пълномащабна война, като се привеждаше решителния мотив, че няма готовност, в този момент към този момент тази готовност я има и е извънредно време да стане ясно и за жителите, и за политическия ни хайлайф, че няма значение по какъв начин ще го назоваваме - дали е военна интервенция или е пълномащабна война. Хитлер в никакъв случай не разгласи нападението на Русия като война и това не му попречи да разпали най-големия международен спор. Струва ми се, че е редно България да спре да изпраща „ носни кърпички “ на Украйна. Време е да изпратим оръжие, тъй като в случай че не изпращаме оръжие на Украйна, значи изпращаме оръжие, въпреки и алегорично, на Путин. Липсата на наказание, „ проруския неутралитет “ и разграничение от позициите на другите страни от Европейски Съюз наливат вода в неговата мелница.

Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът проф. доктор Татяна Дронзина, дълготраен учител в катедрата по политология в СУ „ Св. Климент Охридски “. Проф. Дронзина акцентира, че с мобилизацията войната е ескалирала и опасността за потребление на нуклеарно оръжие е постигнала същия резултат. „ Пълната отговорност за това ще носи Путин като основател с нищо не провокираната военна експанзия против прилежаща страна “, безапелационна е тя.

Политологът сподели, че частичната готовност демонстрира, че изпратените 150 000 съветски военнослужещи в Украйна (по данни) не са задоволителни, с цел да се оправят с украинската войска, с която щяха да се оправят за няколко дни. „ Става въпрос за една фронтова линия от 1000 километра. 300 000 резервисти би трябвало да бъдат изпратени там, с цел да може Русия да удържи на украинската офанзива “, сподели тя и означи, че е значимо да се зададе въпроса по какъв начин се изхранват и поддържат 300 000 резервисти и по какъв начин ще се придвижат до избраните от тях позиции при разрушените връзки. „ Знаем, че през последната седмица Украйна реализира съществени триумфи – унищожи доста мостове, унищожи железопътни линии и други витално значими инфраструктурни обекти “, подсети проф. Дронзина.

Тя разясни, че не е експерт по психологично здраве, само че във връзка с последната си тирада, Путин е изглеждал в положително здраве и е бил много по-самоуверен по отношение на други случаи. Проф. Дронзина обърна внимание и на главните акценти в речта на съветския президент. „ Неговата тирада беше безспорен пример за измама, тъй като никой в никакъв случай не е заплашвал териториалният интегритет на Русия “, изясни тя и добави, че неговата тирада е безусловно манипулативна – да вземем за пример с изказванието, че Западът натиска Киев да придвижи войната на територията на Русия. „ Не един път беше казано, че успеха на украинската войска ще я докара до интернационално откритите й граници с Русия и нито крачка по-навътре “, акцентира политологът. Тя добави, че съветската страна употребява и нуклеарен шантаж. „ Понеже Украйна разполагала със остарели руски технологии, благодарение на Запада би могла доста бързо да си създаде нуклеарно оръжие – това е внушението на съветския президент. На тази причина, че те може би в незнайно бъдеще ще се снабдят с нуклеарно оръжие, Путин дава самичък на себе си и на Русия правото да употребява такова “, разясни проф. Дронзина. Политологът сподели, че референдумите в окупираните територии на Украйна „ бият “ по патриотизма на съветското население и му внушават, че има историческото право да причисли тези територии.

Проф. Дронзина обърна внимание на една доста значима тематика – позицията на Китай. „ До този миг Китай отхвърляше да сътрудничи със Запада, не че в този момент интензивно е почнал да го прави, само че в този момент за разлика отпреди е, че освен приканва съответните страни да разрешат вярно разликите си посредством разговор и консултация, само че и декларира предпочитание да работи с интернационалната общественост и да играе градивна роля за разрешаването на спора “, разясни политологът.

„ Референдумите и мобилизацията може би съставляват търсене на триумфален свършек на войната съгласно визиите на Путин –в съпоставяне с речта от 24 февруари той много е свалил гарда. Ако преди целеше денацификация, демилитаризация и още сумати „ де-„, в този момент по-скромната цел е да причисли някои територии от Украйна към Русия без да смъква украинското държавно управление. А може би счита да ги употребява като плацдарм за бъдеща военна инвазия. Второто наподобява по-малко евентуално, тъй като половин милион кв.км. не се управляват толкоз елементарно “, уточни проф. Дронзина и добави, че каквото и да е желанието на Владимир Путин, Украйна е в правото си да пази своята територия и суверенитет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР