За автомобилните фенове няма по-романтично нещо от снимки на изоставен

...
За автомобилните фенове няма по-романтично нещо от снимки на изоставен
Коментари Харесай

Изоставени суперавтомобили, за които всички говорят

За автомобилните почитатели няма по-романтично нещо от фотоси на зарязан състезателен автомобил в плевня в някое китно швейцарско, френско или италианско селце. Има нещо митично в това - като да откриеш златно богатство, което носи със себе си куп истории, загадки и непознати мемоари.

Ето за какво се изненадахме, когато видяхме фотоси на " изоставени " съвременни суперавтомобили, изглеждащи в окаяно положение. Запитахме се по кое време и за какво някой е съумял да ги купи, да им се порадва, да ги изостави и те да натрупат толкоз доста прахуляк върху лъскавата си багра.

Оказа се, че всичко е оптическа заблуда. Дело е на занаятчия, който назовава себе си Dizzy Viper, или най-малко по този начин се споделя. Всъщност той е млад италиански дизайнер, който е натрупал към 115 000 почитатели в обществената мрежа, създавайки и публикувайки сюрреалистични изображения.

Колкото и да е мъчно да повярваме, това на фотосите не са действителни коли в действителна конюнктура, а компютърни графики, които по едно и също време впечатляват, натъжават и ни карат да си задаваме куп въпроси. А не е ли точно в това смисълът на изобразителното изкуство?

Само за няколко дни, серията от " фотоси " обиколи обществените мрежи и автомобилната част на интернет, като мнозина бяха заблудени, че някой в действителност е изоставил Bugatti Chiron Super Sport, Lamborghini Centenario, Lamborghini Countach и какво ли още не.

Не че виним хората, въпреки всичко работата на TheDizzyViper е в действителност впечатляващо реалистична, само че след първичния потрес, човек би трябвало да се запита, не е ли прекомерно невероятно, с цел да е истина.

Смятаме, че изкуството не трябва да се пояснява на глас, само че за нас всичко това е намек, че тези коли може би са последните същински бензинови суперавтомобили, които някой ден ще се трансфорат в артефакти. Казваме " бензинови " с ясната сметка за всички хибридни технологии, които участват в част от тях. Интересно е да ги забележим в такава конюнктура - като пътешестване напред в бъдещето е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР