За Архангелова задушница Община Пловдив пуска повече рейсове до траурните

...
За Архангелова задушница Община Пловдив пуска повече рейсове до траурните
Коментари Харесай

На Архангелова задушница в Пловдив пускат повече автобуси

За Архангелова задушница Община Пловдив пуска повече автобуси до траурните паркове в града.

От „ Организация и надзор на превоза “ оповестяват, че с цел да се обезпечи естественото транспортно обслужване на жителите, рейсовете по линии №7, 11, 27, 36, 37, 66 и 93 ще се движат с делнично разписание. Линия №27 ще извършва празничния си маршрут до Рогошките гробища, а в интервала от 07:00 до 18:00 часа №25 също ще минава оттова.

Заупокойна панихида във връзка Архангеловата (мъжка) задушница ще бъде отслужена в редица градове в страната, сред които Пловдив, Асеновград, Карлово, Смолян и Хасково.

В ритуалите в памет на починалите воини ще вземат участие военнослужещи от Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Съвместното командване на специфичните интервенции и Националния боен университет „ В. Левски “. Военнослужещите ще поднесат венци и цветя и ще отдадат воински почести в памет на починалите.

Ритуалът в памет на починалите български воини се организира от 1924 година Традицията е прекратена през 1946 година Възстановена е през 1992 година от Министерството на защитата по предложение на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР