За 80-ата годишнина от рождението на Стефан Данаилов, който е

...
За 80-ата годишнина от рождението на Стефан Данаилов, който е
Коментари Харесай

Трогателно: Сбъдват последното желание на Ламбо


" За 80-ата годишнина от рождението на Стефан Данаилов, който е наш преподавател, ще създадем спектакъл на негово име. Това е мое персонално заричане към него, когато още беше жив, такова беше последното му предпочитание и аз ще го направя! "

Това показа пред " България Днес " продуцентът Кирил Кирилов, който към този момент работи по плана за частна натрупа на името на Мастера. Идеята се родила малко преди кончината на великия артист.

" Стефан Данаилов мечтаеше за такова нещо, само че нямаше опцията да го осъществя, тъй като земният му път завърши. Двамата с сътрудника Павел Иванов към този момент сме намерили помещение за театъра - постройката ще е на ул. " Г. С. Раковски ", а местата са 450. Проектът ще се осъществя с персоналните ни частни вложения, както и благодарение на фондове. В момента сключваме контракти и с разнообразни капиталовложители, а търсим и още такива ", описа Кирилов.

 

 Кирил и Павел ще продължат делото на учителя си

Кирил и Павел ще продължат делото на учителя си

Той изясни, че в театъра ще вземат участие с изключение на учениците на Ламбо от всички випуски и такива, които са обичани на българите и желаят да играят на сцената разнообразни и забавни текстове.

" Още до момента в който беше жив, Стефан Данаилов разказваше какви пиеси си мечтае да се осъществят на тази сцена, защото обичаше учениците като свои деца и искаше те да не престават да са по този начин обединени, както до момента в който са били негови студенти. Името на театъра ще е като жест към него, признателност за това, което е направил за всички ни ", сподели още Кирилов.

" Когато приключих в класа на Стефан Данаилов, той ми оказа помощ извънредно доста. В Народния спектакъл не попадат инцидентни хора, а той подсигурява за мен. Вратите бързо ми се отвориха след гаранцията, която даде за мен, застъпи се. А това, че той помагаше на младите, приказва доста за мащаба му като персона. Съветите, които съм получавал, са доста, няма по какъв начин да ги не помни. Помня един от най-важните - да не се взимам в никакъв случай доста насериозно и да не влизам в непотребни рецензии към себе си и хората, които ме заобикалят. Тези неща ти губят време, което може да се употребява за работа, споделяше Мастера. И друго, което ми беше значимо за работата - посъветва ме да одобрявам бързо нови задължения, тъй като по този метод натрупвам опит ", споделя и артистът, който назовават младия Стефан Данаилов - Павел Иванов. " Да ме съпоставят с него е извънредно прелестно, само че няма по какъв начин да се роди втори Ламбо. Освен че беше популярен, той способства животът на хората в културата и други сфери да бъде по-добър. Пътят му промени орисите на стотици хиляди българи ", показа Иванов.

И различен популярен с спектакъл - Коко Азарян

И учениците на различен популярен режисьор и учител от НАТФИЗ - Коко Азарян, сътвориха частен спектакъл. Това се случи на 15 март 2015 година след кончината на проф. Азарян.

 

 Коко също бе обожаван от учениците си

Коко също бе обожаван от учениците си

Той се обитава в НДК и в него от години играят одобрени имена на българската и европейската сцена. Театърът дава пространство за изява на млади създатели, които чертаят новите трендове в изпълнителските изкуства. На театъра гостуват и непознати актьори, което го трансформира в част от общото пространство на споделени европейски полезности.

Правят филм и холограмен театър на " Актрисата "

" Не сме се отказали от холограмния театър на пиесата " Актрисата ", който ще се играе в Народния спектакъл. Бяхме тъкмо в края на подготовката, определена бе компанията, всичко останало, само че пристигна коронавирусната пандемия и тя прекъсна всичко.

 

 Владимир Данаилов, единственият правоприемник на Стефан, също ще взе участие в лентата

Владимир Данаилов, единственият правоприемник на Стефан, също ще взе участие в лентата

Но и това ще се реализира. Работим и по документален филм за Мастера, който към този момент има написан сюжет от Росица Данаилова, племенничката на Стефан Данаилов. В основната роля сигурно ще забележим сина на Стефан - Владимир, който е едно извънредно момче, доста наподобява на него и е отворен към присъединяване си в планове, свързани с името на татко му ", сподели още Кирил Кирилов, който през смях съобщи и че знае за плана на Сатиричния спектакъл за отбелязване 100-годишнината от рождението на великата Стоянка Мутафова, която също имат предпочитание да претворят във тип на холограма. " Идеята в началото си е наша, обвързвана със Стефан, само че няма неприятно - Стоянка също е велика жена, а и двамата със Стефан бяха положителни другари ", сподели още Кирил Кирилов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР