За 6-та поредна година патриотичната фондация “Нашият дом е България,

...
За 6-та поредна година патриотичната фондация “Нашият дом е България,
Коментари Харесай

Фондация Нашият дом е България с акция за почистване на Седемте рилски езера за 6-а поредна година

За 6-та поредна година патриотичната фондация “Нашият дом е България ”, чийто идеолог и главен деятел е арх. Пламен Мирянов, инициира акция за разчистване на региона към Седемте рилски езера. 


По традиция акцията ще се организира през месец октомври, като тази година датата е 21 октомври (събота). Почистването ще стартира преди обед - от 10.30 ч., а сборният пункт е пред хижа " Рилски езера ". 

 

Традиционната акция на фондация " Нашият дом е България " е въодушевена от изконните вярвания на нейния създател арх. Пламен Мирянов и мощната любов, която таи, към Родината и българската природа.

 

„ Природният феномен е енергиен център, би трябвало да се отнасяме с почитание към тази обител ", неведнъж декларира Мирянов.

 

Младият създател неколкократно е споделял, че точно това е най-впечатляващата панорама, на която е ставал очевидец: „ Аз съм обвързван с Рила, особено със седемте Рислки езера. Там, където съм оставал в усамотение, когато съм влизал в молитва, нещата са се случвали в следствие доста по-лесно. Казват, че там е енергиен център. Наистина съм го усетил редица пъти, свещенно място е и би трябвало да се отнасяме с почитание към тази обител ”. 

 

През 2022 година арх. Мирянов дружно с доброволци и съидейници поде акция за възобновяване на осведомителните табели при Седемте Рилски езера.

 

Дървените структури бяха ремонтирани и укрепени, а плакатите - сменени с нови вдъхновяващи изображения на естествения феномен.

 

Година по-рано пък от фондацията, още веднъж под управлението на арх. Мирянов, дариха свои авторски спиращи дъха фотографии с пейзажи от Рилската обител и показаха къс видео клип, онагледяващ разпоредбите за държание в Национален парк Рила. Днес, фотосите красят столовата на хижа " Рилски езера " и на тях се любуват планинари и фенове на скалното катерене от целия свят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР