За 5-та поредна година патриотичната фондация “Нашият дом е България,

...
За 5-та поредна година патриотичната фондация “Нашият дом е България,
Коментари Харесай

Фондация Нашият дом е България с акция за почистване на Седемте рилски езера за 5-а поредна година

За 5-та поредна година патриотичната фондация “Нашият дом е България ”, чийто идеолог и главен деятел е арх. Пламен Мирянов, инициира акция за разчистване на региона към Седемте рилски езера. 

По традиция акцията ще се организира във втория уикенд на месец октомври, като тази година датите са надлежно 8-ми и 9-ти (събота и неделя). В съботния ден самодейността е планувана за следобяд с начален час 14.00 ч. В неделния ден почистването ще стартира преди обед - от 10.30 ч. 

 

Сборният пункт е пред хижа " Рилски езера ". А мотото тази година е " Размисли по височините ".

 

По концепция на фондация " Нашият Дом е България "  в събота от 18.30 ч. в хижата ще бъде проведена и полемика по отношение на следните наболели тематики: 

 

- Как да предотвратим замърсяването в региона на Рилски езера?
- Спасяването на Рибното езеро (второто езеро), което е потънало в кал и паразитна растителност? Какви благодаря са взети досега?
- Как можем да осведомяваме посетителите с правилника за държание в Национален парк Рила преди те да са стъпили на негова територия?

- Имаме ли потребност от повече наличие на християнската православна религия в региона на Рилските езера, място което другояче от години се свързва с разпространението на разнообразни секти?

 

На срещата от фондацията ще споделят свои работещи хрумвания за действителни ограничения за справяне с тези възходящи проблеми.

" Трудно ни е да останем безучастни към неналичието на отношение към природата. Всяка година се натъкваме на боклуци от всевъзможен темперамент, усърдно оставени за “съхранение ” на това красиво и обичано място. Тази година се надяваме да намерим пространството към езерата все по-чисто ", пишат от родолюбивата организация.

 

През 2021 година Акцията по разчистване бе още по-специална, защото от " Нашият дом е България " подариха свои авторски спиращи дъха фотографии с пейзажи от Рилската обител и показаха къс видео клип, онагледяващ разпоредбите за държание в Национален парк Рила. Днес, фотосите красят столовата на хижа " Рилски езера " и на тях се любуват планинари и фенове на скалното катерене от целия свят.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР