За 39-и път Созопол ще се превърне в столица на

...
За 39-и път Созопол ще се превърне в столица на
Коментари Харесай

Аполония 2023 среща публиката с уникални изложби на български фотографи и художници

За 39-и път Созопол ще се трансформира в столица на изкуството в България. Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония ще зарадва феновете на изкуството с вдъхновяващите изложения „ Завръщането на Лоте Михайлова. Срамежливата фамилиарност “ с изумителни фотографии, показване на произведения от дипломирани студенти на Националната художествена академия и ревюто на селектирани плакати „ Жените и интернационално триенале на театралния афиш “. Всяка една от тях може да бъде прегледана в Художествената изложба в Созопол през целия интервал на Аполония, а цялостната стратегия с всички забавни събития на фестивала може да бъде прегледана на уеб страницата – https://apollonia.bg/.

На 28 август от 18:00 часа ще бъде открита изложбата „ Завръщането на Лоте Михайлова. Срамежливата фамилиарност “. Почитателите на фотографията ще могат да прегледат фотосите на Лоте Михайлова, които демонстрират женската сензитивност и показват елементарното по невероятен метод, до 5 септември. Творчеството ѝ е отличено с 44 награди от национални и интернационалните фотоизложби. На Международния кино фестивал в Карлови Вари през 1964 година тя получава Голямата премия за кино снимка и Първа премия за кино рекламна снимка. Билети за изложбата са налични в мрежата на Eventim. 

Селектирана, особено за Аполония, изложбата „ Жените и интернационално триенале на театралния афиш “ ще означи достиженията на 22 модерни български и международни създатели на плакати от последните три десетилетия. Триеналето се е утвърдило като едно от най-успешните интернационалните изложби в областта на графичния дизайн с фокус върху театралния афиш.

Изложба на дипломираните от Национална художествена академия ще даде изява на творбите на млади гении също на 28 август от 18:00 часа. Вече 127 години НХА интензивно взе участие в развиването на българската художествена просвета и обучение, като нейният главен приоритет непроменяемо е образуването на професионални художници в другите области на изящните и приложните изкуства, дизайна и изкуствознанието.

Аполония 2023 за поредна година ще събере на едно място изкуство, спектакъл, музика и кино и ще трансформира Созопол в културен център. Редица концерти, спектакли и други вълнуващи събития ще озарят морския град от 28 август до 5 септември. Цялата стратегия е налична в формалния уебсайт – https://apollonia.bg/, а билетите за събитията са налични в мрежата на Eventim. 

Празници на изкуствата Аполония 2023 се организират с медийната поддръжка на Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, Дневник, Dir.bg, Impressio.bg, OFF News, БГ Радио, Mediapool, Elle.bg, Rozali.com, Novinite Group, High View Art, сп. Biograph, View Sofia, МИКА: Музика и начин на живот, Информационна организация „ Фокус “, Burgas24, списание 8, Черноморски фар.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР