За 23-та поредна година международното финансово списание Global Finance отличи

...
За 23-та поредна година международното финансово списание Global Finance отличи
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка в България

За 23-та поредна година интернационалното финансово списание Global Finance отличи най-хубавите цифрови банки. УниКредит Булбанк е определена за най-хубава цифрова банка за 2022 година в България. Победителите са селектирани от жури, представител на световния водач в консултантските услуги, технологиите и аутсорсинга Infosys, а финалната оценка е дадена от публицистичния екип на Global Finance.

Печелившите банки в класацията на интернационалното списание са определени въз основа на критерии, включващи успеваемост на тактиката за привличане и обслужване на цифрови клиенти, триумф в привличането на клиенти на цифрови услуги, напредък на цифровата потребителска база, обсег на предлаганите услуги, потвърдени изгоди на цифрови начинания, дизайн и функционалност на уеб и мобилни приложения.

Продължаващата няколко години пандемия форсира напъните на банките към цифровизация. Пазарът стана очевидец на бързата еволюция в електронното предложение “ , разяснява Джоузеф Джарапуто, създател и основен редактор на Global Finance. “Тези финансови институции, които най-добре вкараха нови артикули и услуги бяха отличени в класацията на Global Finance „ Най-добри цифрови банки за 2022, “ добавя той.

„ Щастливи сме, че за поредна година съумяваме да затвърдим лидерската си позиция в класацията на Global Finance. В началото на 2021 реализирахме цялостен редизайн на мобилното ни приложение Булбанк Мобайл. Година по-късно отчитаме изключителни позитивни трендове. Към края на месец юли, имаме съвсем 550 хиляди дейни мобилни консуматори, а за първите седем месеца на 2022 отчитаме растеж от над 30% в средномесеч ния брои влизания в приложението , по отношение на същия интервал през 2021г. Същевременно в унисон със тактиката ни за цифровизация на банката стартирахме и дигиталната  платформа Omnichannel , която цели да предлага новаторско обслужване през всички налични канали – онлайн и мобилно банкиране, клонова мрежа и прът център, с помощта на която предоставяме на нашите клиенти еднакъв развой и потребителско преживяване за най-често употребяваните артикули от физически лица “, разяснява Борислав Генов, шеф „ Банкиране на дребно “ и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.  

Omnichannel е изцяло интегрирана платформа с приложението за мобилно банкиране Булбанк Мобайл и филиалите на банката в предлагането на новите проекти за всекидневно банкиране на УниКредит Булбанк. От началото на 2022 година банката промени напълно самостоятелния модел за ръководство на портфейла на своите клиенти с въвеждането на новите проекти за всекидневно банкиране. От началото на 2023 година пермиум пакетът „ Макс “ ще бъде надграден и с услугата „ персонален банкер ” По този метод клиенти на банката, избрали премиум пакета „ Макс “, получават обслужване, включващо самостоятелен метод и неограничени банкови артикули.

През миналите месеци банката съумя да осъществя и редица нововъведения в цифровите услуги, предлагани през мобилното приложение Булбанк Мобайл и през онлайн банкирането - Булбанк Онлайн.  

В края на 2021 година клиентите на Булбанк Мобайл получиха опция за SEPA заплащания, което им разрешава да подреждат средства към страните от Европейската икономическа общественост без ограничаване на местоположението им. Месец по-късно започва още една нова функционалност в Булбанк Мобайл - „ Превод по мобилен номер “, посредством която клиентите могат да превеждат и получават средства по телефонен номер без нужда да попълнят сметка и елементи за получателя.

В разследване на разнообразни усъвършенствания и повече благоприятни условия за заплащания общата сума на преводи, направени през Булбанк Мобайл, нараства с 50% за първите седем месеца на 2022, по отношение на същия интервал на 2021.

Допълнително доказателство за вярната посока на развиване на Булбанк Мобайл са и резултатите за заплащания с цифров портфейл, като единствено за първите 7 месеца на 2022 година броят на заплащанията през вградения  дигитален портфейл в Булбанк Мобайл и Apple Pay бележат сериозен растеж от 100% по отношение на същия интервал през 2021г.

Не на назад във времето остават и осъществените усъвършенствания за юридически лица, предлагани от онлайн банкирането на банката - Булбанк Онлайн. Само част от тях са даване на електронен ПИН за активиране на достъп до Булбанк Онлайн; цифрова поръчка за банкова препоръка като клиентите на УниКредит Булбанк могат да декларират банкова препоръка непосредствено от своя профил в Булбанк Онлайн, а през месец август 2022, започва и най-новата функционалност за юридически лица в Булбанк Онлайн -  мониторинг на финансови индикатори на компанията и относителен разбор по отношение на пет конкурентни компании на пазара.

Екипът на УниКредит Булбанк продължава стабилно да следва тактиката си за възстановяване на потребителско прекарване и цифровизация на артикули и услуги, като затвърждава лидерските си позиции в цифровото банкиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР