ЗА 2022 Г. ОБЩИНАТА ЗАКУПУВА ОБЩО 11 НОВИ КАМИОНА ЗА

...
ЗА 2022 Г. ОБЩИНАТА ЗАКУПУВА ОБЩО 11 НОВИ КАМИОНА ЗА
Коментари Харесай

Община Казанлък закупи още четири нови камиона за чистотата

ЗА 2022 Г. ОБЩИНАТА ЗАКУПУВА ОБЩО 11 НОВИ КАМИОНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Нови четири сметосъбиращи камиона към този момент са разполагаем за работата на Общинското дружество „ Комунални действия и поддръжка на инфраструктурата “. Една от тях е с опция за измиване на контейнерите за боклук, като все още това е единствената от този клас в българските общини. Машините допълват почналото възобновяване на техника в Предприятието по непорочност.

В края на юли месец тази година Община Казанлък закупи мултифункционален камион ФОРД 1833 със самосвална уредба за потребностите на Общинското дружество. Машината почиства, измива и полива напълно по електронен път. Товарният автомобил е екипиран със самосвална конфигурация, с приспособление за зимно разчистване и система за измиване на улиците с воден контейнер с съдържимост 6 тона. Камионът бе употребен интензивно при гасенето на огромния пожар на Тюлбето,  пламнал на 17-и август 2022 година Той разполага с ергономично съоръжение за зимно разчистване, нови весло и песъкоразпръсквачка – с два пъти по-голям размер от досегашните. Новата технология икономисва в забележителна степен зареждането с пясък и сол. Греблото е универсално, с бърз монтаж и ремонт, с автоматизирана отбрана при удар.

В края на юни Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини – последно потомство, с които към този момент оперира на терен Общинското дружество „ Комунални действия и поддръжка на инфраструктурата “ в Казанлък. Машините са мултифункционални, доста мобилни, извънредно подобаващи за градска среда, даже и за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини, харчат два пъти по-малко гориво и обезпечават неведнъж по-добро улично разчистване.

Осъвременяването на техниката на Общинското дружество продължава. До две седмици се чака да дойде втори самосвал с цистерна за вода и два дребни самосвала, които ще бъдат разполагаем на посоки „ Строителство “ и „ Озеленяване “. Самосвалът е с параметрите на ФОРД 1833, с функционалност за ръчно измиване на улици.

В началото на есенния сезон ще дойдат два нови сметосъбирача, с по-малки габарити, с цел да могат да обслужват тесните улички в централна градска част.

За каледнарната 2022 година Община Казанлък е заделила от Такса „ Битови боклуци “ 1 972 300 лева за съдове за боклук и 11 камиона – сметопочистваща техника (което съставлява 37,2 на 100 от Плана за Такса „ Битови боклуци “): еднофамилни кофи, контейнери вид „ ракла “, 4-кубикови контейнери. Два мобилни контейнера за разделно събиране до седмица ще бъдат позиционирани в двата най-големи квартала в града – „ Васил Левски “ и „ Изток “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР