За 2021 г. са били издадени 3244 ограничителни заповеди за

...
За 2021 г. са били издадени 3244 ограничителни заповеди за
Коментари Харесай

3244 ограничителни заповеди за домашно насилие са били издадени у нас през 2021 г.

За 2021 година са били издадени 3244 ограничаващи заповеди за протекция по линия на домашното принуждение. Това разгласи правосъдният министър Надежда Йорданова, която приготвя законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение.

„ Тези заповеди обгръщат даже повече физически лица, тъй като в една от тях да вземем за пример има майка и 6 деца. Предвиждаме спомагателни ограничения за разширение на кръга на възбраните за реализиране на всички типове контакт - по телефон, интернет и други “, сподели Йорданова пред Нова ТВ.

„ Разширяваме и стратегиите за отбрана на деца, когато са жертви и очевидци на принуждение. Искаме да създадем включване на насилниците в стратегии за справяне с гнева, тъй като домашното принуждение не е еднократен акт “, добави правосъдният министър.

Според нея би трябвало да се построи механизъм за съгласуваност и надзор сред всички служби във връзка с сигналите за домашно принуждение.

Преди няколко дни началникът на кабинета на министър-председателя Кирил Петков - - съобщи, че битката с домашното принуждение е идея, зад която застават министър председателят и целият му кабинет. Тя добави, че ще бъде избран вицепремиер, който ще дава отговор по тематиката.

„ Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкоз значима тематика при започване на мандата на това държавно управление “, съобщи омбудсманът Диана Ковачева по време на съвещание на работна група с присъединяване на народни представители от всички парламентарно показани обединения, както и членове на изпълнителната власт, Неправителствени организации и други държавни институции.

„ Домашното принуждение е извънредно тежък проблем както в международен проект, по този начин и за българското общество, който постоянно остава в границите на фамилията. Изострянето на този проблем, изключително в изискванията на пандемия, слага въпроса за решаването му на предпочитано място “, съобщи Надежда Йорданова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР