За 11-а поредна година Столичната община подкрепя провеждането на Алея

...
За 11-а поредна година Столичната община подкрепя провеждането на Алея
Коментари Харесай

За поредна година Столичната община с подкрепа за Алея на книгата: Георги Георгиев

" За 11-а поредна година Столичната община поддържа провеждането на Алея на книгата. Това е не просто официална част от културния календар на София. А едно от модерните средища на българска нематериалност.

Предстои на 14 септември в общинския съвет да влезе бюджетът - и защото поддръжката за просвета минава и през диалози за финансиране, обърнах внимание на премиера Николай Денков да окаже подпомагане в договарянията с сътрудниците от групата на " Демократична България ”. Тъй като в държавния бюджет делът за просвета е 0,4%, а в софийския сме заложили 3,4%, е нужна поддръжка, с цел да не стават заложници на локалните избори създателите, събитията, откритите подиуми и всички други формати, които Столична община подкрепя. А това ще се случи единствено с приемането на бюджета за 2023 година с необятна политическа поддръжка.

Само издателите знаят през какъв брой компликации са минали, тъй като триумфът се състои в това творбите освен да бъдат отпечатвани, само че и да завладеят пазара. Трябва да срещнем креативната активност с повече хора, с цел да могат те да се насладят на творбите на българските и международните създатели.

Днес повече от всеки път борбата за четенето, за четящите хора и даже - в случай че щете, " хвърчащите хора ", е доста значима. Защото е цивилизационна, дефинира съзнанието ни като хора, които имат сетива за нещата оттатък всекидневните потребности ". Това написа в профила си във Facebook шефът на СОС Георги Георгиев.

 width=

 width=

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР