За 10-ина дни трима от една фамилия в Костандово починаха

...
За 10-ина дни трима от една фамилия в Костандово починаха
Коментари Харесай

Коварният вирус почерни още едно семейство, две момчета оста...

За 10-ина дни трима от една фамилия в Костандово починаха в болница. Вероятно грижата за двете им момчета, на 10 и на 6 година, ще поемат най-близките родственици.

Млади съпрузи от родопското градче Костандово изгубиха живота си поради Коронавирус, последва ги и бащата на брачна половинка. Драмата се ускорява поради техните синове, останали кръгли сираци.

Не за първи път подлата зараза затрива членове на една и съща фамилия.

Жителите на Костандово са потресени, откакто единствено за 10-ина дни COVID-19 лиши живота на трима от известна локална фамилия. От инфекцията живота си изгубиха Иво и Деси Иманови и бащата на брачна половинка - Банко.

36-годишният Иво и 37-годишната му брачна половинка не са имали съпътстващи болести, били са здрави младежи, които отдавали всичко за фамилията. Работили и отглеждали двете си невръстни момченца, които в този момент остават сами.  36-годишният Иво Иманов

В градчето се приказва, че младите са били имунизирани, само че тази информация не беше доказана публично, защото от РЗИ са отказали да дадат информация, написа " 24 часа ".

“Хората споделят, че фамилията се заразило на морето, че са били на отмора и в Сърница, само че не знам нещо подобно”, споделя кметът на Костандово Валентин Вигнев.

И тримата умряли са родени и израснали в градчето. Хората не помнят сходна покруса и се молят да не се повтаря. Иво и Деси са добре известни на всички в родопското градче. Познават се от деца и сключат брак преди 10 година

Бащата Банко Иманов е дълготраен строителен механик в пътна компания и с помощта на него доста поданици на Костандово намират работа и прехранване през годините в пътното строителство.

Фамилията живее в общ парцел в Костандово. Иво и брат му имат по един етаж в фамилната къща, а родителите им са в друга сграда в двора. През последните 5 година Иво също работи с татко си като строителен механик в построяването и ремонта на пътища и улици.

Преди това от 2007-а до 2016 година младият мъж е контрольор в “Незаконно строителство и запазване на околната среда” към кметство Костандово. Във връзка с работата му в региона всички го познават, в това число и в администрацията на община Ракитово, където е почитан експерт.

“Иво беше разговорлив и безрезервен млад мъж. Вършеше си работата и отдаваше всичко на фамилията си. Не можем да повярваме, че с Деси към този момент ги няма”, с горест приказват техни сътрудници и другари.

Съпругата Деси е с икономическо обучение и е работила като счетоводител в РПК-Ракитово. Усмихната и отличен експерт, любяща майка и брачна половинка. Двамата отдават цялото си внимание на децата. По-големият им наследник тази година е в IV клас в учебното заведение в Костандово, а по-малкото момченце е в предучилищна възраст.

Първа от COVID-19 се разболява Деси. Междувременно двете деца също прекарали инфекцията, само че в лека форма. В Костандово се приказва, че в грижата за синовете си младата жена не обърнала съществено внимание на положението си и се лекувала дълго време вкъщи, до момента в който нещата не се влошили фрапантно.

Приета е в болница във Велинград, където след няколко дни умряла.

От претърпените терзания в болница е призната и майката на Иво. Никой обаче не допуска, че единствено за дни във семейството ще последват още две погребения.

В дните към гибелта на Деси от подлия вирус към този момент били болни Иво и неговият татко. Банко Иманов е признат на лекуване в болница в Пазарджик, където умрял дни след снаха си.

Синът Иво съумял да погребе брачната половинка си, само че по-късно и неговото положение се утежнява и е признат в Коронавирус поделение на болница в Пловдив. Той даже не съумял да се елементарни с 59-годишния си татко Банко. Първоначално в пловдивската болница нормализирали положението на младия мъж. Иво обаче умрял на 27 септември. Приятели на умрелия настояват импровизирано, че в действителност сърцето на Иво е било изумено от инфекцията и той е умрял от инфаркт.

В Костандово считат, че след гибелта на двамата млади родители грижата за момченцата ще бъде поета от сестрата на Деси, брата на Иво и бабите.

“Отидоха си интелигентни, съзнателни хора. Всички сме потресени”, съобщи за “24 часа” кметът Валентин Вигнев. Той прикани съгражданите си да се имунизират и да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения, с цел да няма повече такива нещастия в града. Кметът не скри, че доста дребна част от жителите на Костандово са имунизирани, макар че има задоволително ваксини при персоналните лекари.

По мотив тройната гибел в семейство Иманови в общината беше разгласен 3-дневен печал.

Това е вторият случай, за по-малко от година, когато в община Ракитово се афишира 3-дневен печал във връзка гибел, породена от COVID-19. В края на ноември 2020 година имаше поради загубата на 18-годишния Атанас Клечаров.

Момчето, родено със синдром на Даун, възхити цялата страна с присъединяване си в “България търси талант”, където танцува спортни танци макар болестта.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР