Ютията е изобретена през 15 век, като създаването ѝ е

...
Ютията е изобретена през 15 век, като създаването ѝ е
Коментари Харесай

Патентована е електрическата ютия

Ютията е изобретена през 15 век, като основаването ѝ е подбудено от нуждата за придаване на изгладен тип на облеклата. Първите ютии са били изработвани от метал (чугун или желязо) и се затопляли на печката или с въглени.
Тези ютии са представлявали едно цяло тяло с похлупак, който в задната си част е бил преносимо закрепен върху ос, с цел да може да се отваря и затваря.
 Антоанета Стефанова става международна шампионка по шахмат за дами Антоанета Стефанова става международна шампионка по шахмат за дами
Родена е на 19 април 1979 година в София. Започва да се занимава с шахмат на 4-годишна възраст като първите уроци получава от татко си Андон...
Те са предавали топлината нужна за гладенето като в тях са били поставяни въглени. Най-отгоре върху капака е имало дървена ръкохватка, която е служела за предотвратяване от изгаряне на ръцете на гладещия. В България тези ютии са били употребявани до 50-60-те години на 20 век, когато стартират необятно да навлизат електрическите ютии руско и българско произвеждане.
Съвременна електрическа ютия с пароовлажнител.
През 1882 година Хенри Сийли патентова електрическата ютия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР