Юрий Подоляка даде своята прогноза за спецоперацията в светлината на

...
Юрий Подоляка даде своята прогноза за спецоперацията в светлината на
Коментари Харесай

Юрий Подоляка: Мобилизацията в Русия е първа крачка, следва голяма чистка

Юрий Подоляка даде своята прогноза за спецоперацията в светлината на началото на мобилизацията в Русия. Той е сигурен, че ни чакат огромни промени и те са свързани апропо с огромна вътрешна чистка на политическия хайлайф.

Всички от дълго време чакаха обръщението на Владимир Путин. Мнозина затаяваха мирис. И по този начин чухме думите на президента, който поддържа решението на жителите на републиките от Донбас и освободените територии на Украйна да се върнат в Русия. А това значи, че украинската експанзия към този момент е ориентирана освен против републиките на Донбас, само че и против Русия и руснаците. И съветската войска би трябвало да влезе в борба.

Това е повода за оповестената частична готовност в страната. Под знамената ще се съберат не неопитни момчета, а такива, които са служили и имат военни специалности. Има и различен аспект: доста от рестриктивните мерки, наложени при СВО, евентуално ще бъдат отстранени. И най-сетне ще забележим по какъв начин ще бъдат нанесени действителни удари по прословутите " центрове за взимане на решения ".

Разговаряме с журналиста Юрий Подоляка.

Нямаме потребност от обща готовност

Юрий Пронко: Как ще се развие обстановката в този момент, съгласно вас?

Юрий Подоляка: Както се очакваше, в Русия беше оповестена частична готовност – нямаме потребност от обща готовност: такава войска би трябвало да се поддържа, а в този момент Русия физически не е в положение да въоръжи всички.

А частичната готовност е малко по-различна. Ще бъдат основани нови военни елементи. Тук можем да си напомним неотдавнашния декрет на Владимир Путин за увеличение на числеността на съветските въоръжени сили от 1 януари 2023 година

Как би станало това?

В сходство с проектите за развръщане на войските и попълване на персоналния състав ще бъдат призовани няколкостотин хиляди наборници за избрани военноотчетни специалности.

Частите би трябвало да се образуват не от кого да е, както вършат в Киев, а от съответни хора, които са част от постоянния състав на обещано звено. Естествено е невероятно бързо да се набере нужния брой хора от доброволците. Затова беше взето решение за частична военна готовност и надлежно за готовност на промишлеността.

Допускате ли, че освен на територията на граничните региони на Русия, имам поради Курска, Белгородска, Воронежка област, Ростов, Крим, може да се вкара военно състояние в цялата страна?

Не имам вяра. Не мога обаче да изключа тази опция. Защото, съгласно мен, въпросът за основаването на Държавния комитет по защита към този момент е назрял и даже презрял.

Сега живеем по законите на мирното време. Съответно можем да влияем върху избрани структури, в това число държавна власт и изборна власт, единствено посредством законите на мирното време.

Провеждането на референдуми покачва залозите и към този момент допуска война до дъно, тъй като нито Киев, нито Западът ще се съгласят с резултатите от референдумите. Затова всичко ще зависи от военните, договаряния няма да има.

Същността на спецоперацията би трябвало да се промени - това е неизбежно

Това значи ли, че самата специфична военна интервенция ще се промени по своята същина?

Много се надявам на това. Мисля, че е неизбежно. Защото няма смисъл да се афишира даже частична готовност в границите на СВО и това няма да реши казуса с референдума.

Ясно е, че статутът на СВО би трябвало да се промени, това се разисква от дълго време. Ако въпреки всичко на територията на Русия бъде оповестено военно състояние, тогава можем да чакаме преустановяване на преноса на природен газ през територията на Украйна и доста други отрицателни стопански последствия.

Вярвам, че в този момент ударите против сериозната инфраструктура на Украйна би трябвало да бъдат просто неизбежни. А това бързо ще сложи Киев в неловко състояние. Военните интервенции в този момент би трябвало да протичат по друг метод.

Правилно ли разбирам, че ще има ескалация?

Разбира се, това е идващият стадий на ескалация, и то на най-високо равнище. Следващият стадий е непосредствено намерено оповестяване на война. Въпреки че войната в действителност към този момент е в ход. Можете да го наричате специфична военна интервенция колкото желаете, само че същността на това няма да се промени.

Юри, тогава ще мина от другата страна. Още преди да стартират да се появяват новините за решенията на Държавната дума за промени в Наказателния кодекс, даже преди да станат известни изказванията от ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка област, президентът Ердоган направи изказване в изявление за американската телевизионна водеща Джуди Уудръф. Турският водач сподели, че президентът Владимир Путин сякаш желае да приключи спора в Украйна допустимо най-скоро. В същото време Ердоган приказва за среща с Путин в Самарканд. Това единствено политическа изразителност ли е?

Реджеп Тайип Ердоган не може да приказва от името на Владимир Путин. Той показва своята персонална частна позиция.

Тоест какво е усещането ви след срещата?

За Бога. Нека прави каквото си желае. Ердоган може да носи отговорност единствено за Турция и за своето държавно управление.

Нашето общество също ще би трябвало да се промени, въпреки и не незабавно.

Как мислите, че ще се развие обстановката? Вие към този момент казахте, че това е ескалация, че това са много крути ограничения. Имам известно съмнение, че съветското общество в по-голямата си част не е готово за сходно развиване на обстановката. Как да предадем на хората, че това е значимо? Защо са нужни и частична готовност, и въвеждане на военно състояние?

На 24 февруари се събудихме в напълно друга страна. Просто хората към момента се пробват да не го виждат. Но това е обикновено, в действителност. В края на краищата, както при започване на Първата международна война, по този начин и при започване на Великата отечествена война, хората също не разбираха изцяло същността на събитията, които се случиха първоначално.

И даже управлението на Съветския съюз дефинитивно дефинира Великата отечествена война като Велика отечествена война едвам на 10-11 август 1941 година, а не на 22 юни.

И при нас е по този начин. Войната към този момент е в ход, а от 24 февруари имаме друга страна. Просто последователно обществото би трябвало да узрее за схващане. Няма да ни се размине. Държавата ще е друга. Светът ще бъде друг. И ние, надлежно, би трябвало да извоюваме това място под слънцето в новия свят за нашата страна. Други разновидности няма. Ако не създадем това, ще бъдем на бунището на историята.

Юрий, какво ще значи това от практическа позиция на нашия съотечественик?

Всъщност, за елементарния човек, към момента нищо фундаментално няма да се промени. Но разпоредбите на играта в страната ще се трансформират. Тоест, доста неща, които към момента могат да се създадат - да подлагат на критика специфичната военна интервенция, да се карат на армията, да показват, както някои споделят, " персонално мнение " за тези събития, което вреди на съветското общество, всичко това последователно ще бъде лимитирано.

Ясно е, че не можете да водите военни дейности, когато против вас води война мощна пета колона в тила. Това, преди всичко, ще би трябвало да разбере неспециалистът.

Има още един проблем. Много чиновници чакат всичко да се върне, че съветската войска ще загуби в Украйна. Усещам го и го виждам, поддържам връзка с хората. И доста се надявам след обръщението на Владимир Путин всичко това да остане в предишното. Всеки чиновник ще бъде обект на изцяло разнообразни условия. Или ще би трябвало да поддържат протичащото се, или ще бъдат изведени от домовете си.

Значи сте уверени, че държанието и мисленето на така наречен хайлайф ще се промени?

Не незабавно. Но нещата ще се трансформират доста бързо. Мобилизацията обаче ще засегне доста дребен брой хора. Няма да са повече от няколкостотин хиляди души.

Разбирам какво значи прекосяването към мобилизационен модел на стопанската система. Имам обаче доста съществени подозрения, основани на структурата на локалната стопанска система, въз основата на тези притежатели, които имат активи. Има подозрения, че цялата тази група ще стартира да се трансформира. Какво мислите, че значи мобилизираща стопанска система?

Икономиката на готовност може да бъде друга – цялостна, частична и така нататък Не мисля, че в този момент ще бъде подложен същият акцент, както в Съветския съюз през 1941 година Тоест всичко за победа и нищо друго за нищо.

Но производството на оръжия ще се усили, ще забележим някои промени в целите. Трябва незабавно да станем самостоятелни в този момент, в това число в осведомителното пространство, в компютърния бизнес. И в случай че по-рано ги убедихме да го създадат, в този момент би трябвало да ги принудим по заповед.

Защо не минахме на домакински програмен продукт? Защото е искрено по-зле и по-скъпо. Сега очаквам решения, които ще ни улеснят в прехода към самостоятелна стопанска система.

Имаме ли задоволително сили, имаме ли задоволително запаси, съгласно вас? Ако разбирате, че тилът на киевския режим е целият Запад. И ето ни какъв брой сме - толкоз сме. И не повече.

Всъщност не целият Запад. Западът демонстрира, че Киев е единствено инструмент за него. Той няма да се бори за Киев до дъно. Вече е явно. Да, Западът оказва помощ на Киев. Но, първо, не всички оказват помощ, той самият е доста разлъчен. И не всичко, което имат, е толкоз красиво, колкото го изрисуват някои наши пораженци.

Къде е чертата, след която можем да кажем, че сме победили?

Държавата Украйна би трябвало да изчезне от картата. Тогава ще е победа. Мисля, че две трети от Украйна би трябвало да бъдат наши. Това са Запорожие, Виница, някъде тази линия.

Кога може да стане това?

Вярвам, че военните дейности ще продължат през цялата 2023 година, на първо място това да свърши.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР