Юристът Борислав Цеков определи предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман като

...
Юристът Борислав Цеков определи предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман като
Коментари Харесай

Каква е икономиката на София? Коментар на Борислав Цеков и Стоян Панчев

Юристът Борислав Цеков дефинира предварителното освобождение на Джок Полфрийман като голословен акт.

Аргументите са бланкетни, пришити сякаш към едно решение, което е взето вън от правосъдната зала и опонират на самия дух на института на условното предварително освобождение, съобщи Цеков.

Според Стоян Панчев този проблем надраства себе си и става част от по-големи процеси в правосъдната система. " Това значително го опорочава. Не можем да приказваме толкоз за самия проблем, тъй като следва значим избор в правосъдната система. Виждам използане на проблема за други цели ".

Панчев е на мнение, че общините нямат задоволително принадлежности да бъдат огромна част от основаването на условия за бизнес в България. Те са по-скоро харчещи бюджети, в сравнение с създаващи. Причината за това е, че има централизирана система и първа стъпка за възстановяване на тази обстановка би била децентрализацията.

" Парите в София постоянно ще са повече, в сравнение с други места. Но самата София е централизирана. Тя има региони, които биха могли да имат лични бюджети и лично ръководство. Има проучване, което демонстрира, че има сериозна разлика сред северозападна София и югозападна София ", изясни Панчев.

По проблема със сметосъбирането в София Цеков съобщи, че преобладаващата европейска процедура е тази активност се упражнява от частни оператори. В София има разбъркан модел.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР