Юридическите и счетоводните услуги и дейностите в областта на информационните

...
Юридическите и счетоводните услуги и дейностите в областта на информационните
Коментари Харесай

Счетоводните, правните и информационните услуги с най-голям ръст на оборотите

Юридическите и счетоводните услуги и дейностите в региона на осведомителните технологии бележат двуцифрени растежи на оборотите както на тримесечна, по този начин и на годишна база, сочат данните на Националния статистически институт. Спад има в пощенските услуги и издателската активност.

По предварителни данни през първото тримесечие на 2019 година общият показател на оборота за бранш " Транспорт, депозиране и пощи " , изчислен от сезонно изгладени данни, се усилва с 6.3% по отношение на четвъртото тримесечие на 2018 година. Най-значителен растеж се следи при " Воден превоз " - с 12.3%, и " Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза " - с 9.0%. Намаление е записано единствено при " Пощенски и куриерски услуги " - с 0.4%.

В бранш " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " показателят нараства със 7.5% по отношение на четвъртото тримесечие на 2018 година. Увеличение е записано при множеството действия, като то е най-голямо при " Дейности в региона на осведомителните технологии " - с 12.6%. Понижение е регистрирано при " Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика " (2.9%)
и " Издателска активност " (1.1%).

При " Други бизнес услуги " най-важен растеж по отношение на предходното тримесечие се следи при " Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството " - с 34.0%, и " Други професионални действия " - с 15.9%, до момента в който при " Дейности по разчистване " е записано понижение с 0.8%.

Годишни промени

През първото тримесечие на 2019 година общият показател на календарно изгладените данни на оборота в бранш " Транспорт, депозиране и пощи " нараства с 10.6% в съпоставяне със същото тримесечие на 2018 година. Най-значимо нарастване е регистрирано при " Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза " - с 16.9%. Намаление се следи при " Воден превоз " (3.7%) и " Пощенски и куриерски услуги " (2.4%).

Общият показател на оборота за бранш " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " , изчислен от календарно изгладени данни, е с 15.2% по-висок през първото тримесечие на 2019 година в съпоставяне със същия интервал на миналата. Най-голям е растежът при " Дейности в региона на осведомителните технологии " - с 20.6%. Понижение е записано при " Издателска активност " (13.9%) и " Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика " (9.7%).

При " Други бизнес услуги " растеж по отношение на първото тримесечие на 2018 година е регистриран при множеството действия, като той е максимален при " Административни офис действия и друго спомагателно обслужване на стопанската активност " - с 33.9%, и " Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството " - с 27.0%. При " Дейности по наемане и даване на работна мощ " и " Дейности по разчистване " е записано понижение, надлежно с 4.5 и 3.4%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР