Юридическата битка между Apple и Qualcomm е по-гореща от всякога.

...
Юридическата битка между Apple и Qualcomm е по-гореща от всякога.
Коментари Харесай

Qualcomm се надява да забрани продажбите на iPhone X с ново съдебно дело

Юридическата борба сред Apple и Qualcomm е по-гореща от всеки път. Толкова гореща, че двете компании заведоха каузи една против друга в еднакъв ден . На 29 ноември, до момента в който юристите на Apple бяха заети със завеждането на дело поради чиповете Snapdragon, Qualcomm подаде иск против софтуерния колос с изказване, че смарт телефоните от iPhone 7 до iPhone X нарушават 16 патента, в това число за енергоспестяващи способи, интерфейси и даже за автоматизирания фокус на камерата. Подобна тъжба има импортирана и в Комисията за интернационална търговия на Съединени американски щати, която се кани да забрани вноса, а по този метод и продажбите, на iPhone X.

Както и при предходния опит на Qualcomm, новите обвинявания на компанията против Apple явно са фокусирани единствено върху тези модели на iPhone, които употребяват безжичните чипсети на Intel. За момента от Apple отхвърлят коментар

Едно е ясно обаче - с тези правосъдни каузи двете компании се пробват да извиват взаимно ръцете си . И даже заведеното от Qualcomm дело да отнеме известно време, има огромен късмет възбраната за продажба и импорт на iPhone 8 и X да нанесат съществени вреди на Apple и да я притиснат да седне на масата за договаряния.

Разбира се, Apple също има своите козове – с изключение на насрещните правосъдни каузи, компанията има поддръжката и на следствието на Федералната комерсиална комисия по отношение на хипотетични нарушавания на антитръстовото законодателство о т страна на Qualcomm.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР