Юрген Клоп не смята, че капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън

...
Юрген Клоп не смята, че капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън
Коментари Харесай

Клоп за случката с Хендерсън: Когато си в Ливърпул, няма как да играеш винаги

Юрген Клоп не счита, че капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън ще одобри толкоз тежко решението му да бъде запаса, когато реши. През предишния уикенд - в дербито с Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” - двамата се скараха при промяната на халфа. Английският национал отхвърли в началото да се здрависа с мениджъра, след което германецът му потърси сметка. След това в сряда Хендерсън не беше измежду титулярите и това беше възприето от медиите като наставление.

(Transcripted) Klopp and Henderson got into a little confrontation after the captain was taken out for Shaq. Crumbling under the pressure?
pic.twitter.com/9S6sQIgrXg
— #XhakaBall (@26W12D0L49UnBTN) February 25, 2019
“Не мисля, че футболистите са щастливи, когато остават на пейката, само че го одобряват - разяснява Клоп. - Знам, че Джордан не е удовлетворен, само че като цяло беше ОК със обстановката. Той взе присъединяване в доста срещи, само че по-късно получи лека травма. Най-важното нещо е от какви футболисти тъкмо се нуждаеш за идващия си противник. Когато повече от един ти правят работа, то би трябвало да решиш кой всред тях да не играе. Джеймс Милнър, Жоржиньо Вайналдум и Наби Кейта също имаха болежки. Когато си футболист на Ливърпул, си наясно, че няма по какъв начин да играеш във всички мачове. След конфликта с Манчестър Юнайтед обясних на Хендо, че решението ми няма нищо общо с това по какъв начин той играе.”

Германецът отличи Андрю Робъртсън и Трент Александър-Арнолд. “Във футбола не са доста младите момчета, които желаят да са крайни бранители. Но пък са доста значими за играта. Играта към този момент се промени и би трябвало да си доста здрав физически. Отборите преднамерено по този начин организират офанзивите си, че да се откриват пространства пред бековете. А с цел да си на тази позиция, си би трябвало класа и чудесно центриране. Не се сещам до момента да съм бил част от мач, в който подобен футболист е правил хеттрик от асистенции. Нека да се опитаме още веднъж да го постигнем”, пожела си Клоп. В сряда Александър-Арнолд направи три асистенции при триумфа с 5:0 над Уотфорд.

До момента в шампионата двамата с Робертсън имат общо 14 голови подавания. Премиър лийг 29 кръг, неделя 3 март  Евертън 18:15предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР