Юрг Буркхалтер се присъединява към екипа на Кока-Кола Хеленик ботълинг

...
Юрг Буркхалтер се присъединява към екипа на Кока-Кола Хеленик ботълинг
Коментари Харесай

Юрг Буркхалтер: "Кока-Кола ХБК България" ще постигне нулеви нетни емисии до 2040 г.

Юрг Буркхалтер се причислява към екипа на " Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани Швейцария " през 2005 година, където заема разнообразни търговски позиции, преди да поеме ролята на търговски шеф през 2013. Той поема поста на изпълнителен шеф в България през 2018 година, откакто преди този момент две години е шеф " Продажби " в компанията в Сърбия и Черна гора. Има магистърска степен по бизнес администрация от Университета в Сейнт Гален, Швейцария. Семеен с 4 деца. Буркхалтер ще взе участие като преподавател в конференцията, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 23 ноември. Доколко постижима е Net Zero концепцията на " Кока-Кола ХБК " до 2040 година и кое ще бъде най-голямото предизвикателство пред нея?
Ангажиментът да реализираме чисти нулеви излъчвания до 2040 година е амбициозна, само че постижима цел и е последна дестинация на странствуване, което стартирахме в компанията преди доста години. Вече намалихме директните излъчвания на половина през последното десетилетие, бяхме една от първите компании, които поеха ангажимент и реализираха основана на науката цели. В допълнение на всичко това по-рано тази година " Кока-Кола ХБК " беше оповестена за най-устойчивата компания за питиета в света съгласно Индекса на " Дау Джоунс " за пети път през последните 7 години, достигайки най-високия си резултат до момента. Най-голямото ни предизвикателство ще бъде още един път като водачи да дадем образец на останалите компании и да покажем, че сходни цели са постижими. Да - изискват доста старания, само че са постижими. Такива цели са бих споделил нужни, с цел да обезпечат положителното положение на нашата планета и на всеки един от нас. Уверени сме в триумфа и ще създадем нужното, с цел да реализираме задачите си посредством композиция от дейности, вложения, партньорския ни метод към нашите снабдители и резултатите ни досега.
Може ли да споделите някои от към този момент въведените ESG модели за понижаване на въглеродните излъчвания в " Кока-Кола ХБК България "?
Направихме доста досега и изцяло осъзнаваме отговорността си да продължаваме да ускоряваме напъните си във всеки аспект, в който компанията работи - от офисите, през индустриалните центрове до пазара. В България използваме 62% възобновима сила и се стремим да достигнем 100% до 2025 година Освен това 48% от хладилните ни витрини в обектите са енергийно ефикасни. Тази година въведохме стратегия " Зелен автопарк " за прекосяване към нисковъглеродни и безвъглеродни други възможности. В допълнение на това в нашите индустриални центрове непрекъснато се стремим към възстановяване на потреблението на сила.
Реклама Как компанията може да повлияе на доставчиците си също да следват сходни цели и да осъществят ESG проектите си?
Нашите снабдители са основна част от NetZero проекта ни. Заедно с тях непрестанно следим софтуерното развиване и търсим новаторски решения, които са от сериозно значение за реализиране на уговорката ни за чисти нулеви излъчвания - да вземем за пример възобновима сила, енергийна успеваемост, хладилни витрини, нови технологии във връзка с опаковките и така нататък Най-силният ни актив, с цел да ги приобщим към концепцията, е партньорският метод, който постоянно сме ползвали в компанията. Бизнесът ни е комплициран и многопластов и положителното партньорство е основата му - през годините сме открили чудесни взаимоотношения, основани на доверие и бизнес триумфи, тъй че съм уверен, че от тяхната страна ще получим цялостна поддръжка - доставчиците ни имат основна роля в елиминирането на 90% от нашия въглероден отпечатък, който е разследване на трети страни.
Смятате ли, че европейската Зелена договорка и самодейността Fit to 55 са постижими и биха обезпечили стремежи резултат?
Правителствата, водачите имат отговорност да ни направляват и да дават образец за по-доброто бъдеще и положителното положение на планетата. Приветствам всяко изпитание, деяние и мисъл, които ни водят в тази посока. Но не трябва да се заблуждаваме - това е споделена отговорност, не можем да разчитаме единствено на Зелената договорка, да вземем за пример с цел да реализираме стремежи резултат. Всеки един от нас като жители, като бизнеси би трябвало да направи допустимо най-вече, с цел да го реализираме и да следваме проекта, квалифициран от нашите политически водачи и да го надграждаме, е добър старт.
Какво съгласно вас е основното решение като технология за декарбонизирането на стопанската система?
Декарбонизирането на стопанската система може да бъде реализирано единствено през софтуерни нововъведения, които форсират процеса. И точно тук е нашата роля като развито общество, развити бизнеси - да предоставим тези нововъведения. Обществото и държавните управления също имат основна роля в това - обществото да изисква тези нововъведения, проекти и дейности и по този метод да ги движи напред, а държавните управления да ги поддържат. Декарбонизираната стопанска система се трансформира от ден на ден и повече в бизнес фактор, нужда за фирмите да процъфтяват, тъй че е също значимо да има бизнес модели, които притеглят вложения от промишлеността. Като цяло всеки има своята роля в това и всеки един от нас като жител съгласно опциите си има отговорност да движи тези процеси напред.
На 23 ноември ще се организира, проведена от " Капитал ". Събитието ще бъде в хибриден формат и има за цел да показа опциите за бизнеса, които предлага преходът към резистентен стопански напредък. Форумът ще послужи като платформа за работа в мрежа и основа за развиването на сполучливи начинания за публично-частно партньорство.Ще бъдат прегледани следните тематики: Как да подготвим пътя към стопанска система с нулеви чисти емисии; Цели на Европейски Съюз за индиферентност във връзка с климата - какво следва за бизнеса; Инвестиране в готови за бъдещето бизнес модели и основаване на условия за резистентен растеж; Внедряване на технологии и поддръжка за нововъведения в индустрията; Политическа и правна рамка; Декарбонизация на енергийния сектор; Въвеждане на по-чист и по-екологичен транспорт; Чисти оперативни модели за водещите бизнес сектори; Примери за триумфи, благоприятни условия и провокации.Лектори ще бъдат представители на Европейски Съюз, изпълнителни шефове и членове на бордове, представители на експертни центрове, водачи от индустриалния бранш, представители на държавното управление, представители на органите за локално самоуправление.КЪДЕГрандхотел " Милениум " - СофияМоже да се регистрирате и закупите билети. Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР