Юношите на България до 18 г. победиха Гърция в първата

...
Юношите на България до 18 г. победиха Гърция в първата
Коментари Харесай

Победи за юношите и девойките на Европейските отборни купи по тенис

Юношите на България до 18 година победиха Гърция в първата си среща на шампионата от Европейската отборна купа в Рим (Италия).

България завоюва срещите на сингъл и още преди мача на двойки си обезпечи успеха. Илиян Радулов разгроми с 6-0, 6-0 Владимир Холбан. Янаки Милев пък се наложи със 7-5, 6-2 над Теодорос Митсакис.

Българчетата ще играят на полуфинал против домакините от Италия. При триумф нашите момчета ще се класират за финалите на най-хубавите осем отбора в Европа от 1 до 3 август.

България е в състав: Янаки Милев (ТК " Локо 98 ", гр.Пловдив), Илиян Радулов (ТК " Тракия ", гр.Пловдив) и Виктор Марков (ТК " Диана ", гр.София) с треньор Милко Милев.

Девойките на България до 16 година се постановиха с 3-0 победи над Норвегия на старта на шампионата от Европейската отборна купа в Раковник (Чехия).

В първата среща Александра Габровска победи с 6-2, 6-1 Сесил Меланд. След това Росица Денчева се наложи с 6-1, 6-0 над Елизабет Братхен. В срещата на двойки Росица Денчева и Каталина Петрова завоюваха с 6-4, 6-2 против Братхен и Хелгесен.

Родните състезателки ще играят на полуфинал против Словакия. При триумф българките ще се класират за финалите на най-хубавите осем отбора в Европа от 1 до 3 август.

България е в състав Росица Денчева (ТК " Плевен 90 ", гр.Плевен), Каталина Петрова (ТК " 15:40 ", гр.София) и Александра Габровска (ТК " 15:40 ", гр.София) с треньор Михаил Петров.

От своя страна, юношите до 16 година отстъпиха на домакините от Чехия в първата си среща от Европейската отборна купа в Либерец.

В първата среща Анас Маздрашки отстъпи с 4-6, 4-6 от Петр Брунчлик. След това Георги Георгиев загуби с 2-6, 2-6 от Максим Мрва. В срещата на двойки Павел Маринов и Георги Георгиев паднаха с 3-6, 2-6.

На българчетата следва конфликт против Словакия.

България е в състав Георги Георгиев (ТК " Хасково 2015 ", гр.Хасково), Анас Маздрашки (ТК " Егалите ", гр.Несебър) и Павел Маринов (ТК " Супер Спорт ", гр.Варна) с треньор Никола Петров.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР