Юношеският ни национален отбор до 19 години отсрами българския волейбол

...
Юношеският ни национален отбор до 19 години отсрами българския волейбол
Коментари Харесай

Страхотно: България U19 полуфиналист на световно по волейбор

Юношеският ни народен тим до 19 години отсрами българския волейбол като се класира за полуфиналите на Световното състезание в Иран. Момчетата на Мартин Стоев обърнаха от 1:2 до 3:2 европейския първенец Италия след оспорван петгеймов мач (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) в Техеран. Успехът класира нашите във финалната четворка на шампионата и нашите ще имат опцията да се борят за медали. Това е първо попадане на кадетите ни в Топ 4 след 20 години. Точно пък преди три десетилетия като играч Стоев и компания завоюваха международната купа.

Шансът за отличие идва двадесет години след последния ни триумф, в който България взима бронзовите медали на международно за юноши - още веднъж в Иран. Загубата праща Италия да играе за систематизиране на местата от пето до осмо в крайното класиране.

Националите ни демонстрираха необикновен дух, самоотверженост и психическа резистентност. Силите в дуела бяха извънредно изравнети и това докара до замяна на геймовете. И двата отбора надделяваха в решителните минути след доста битка и с минимална разлика. Третата част бе под диктовката на Италия и противникът поведе с 2:1. Състезателите ни съумяха да се върнат в играта! България откри сили да се вдигне. Не единствено да се бори до дъно, само че и да направи цялостен поврат. Четвъртата част бе доста трагична. Играеше се точка за точка, а интригата кой ще надделее бе до последния момент. Нашите избавиха четири геймбола, с цел да изковат триумфа. Сервисът ни се оказа решителен, а сполучлива офанзива на Венислав Антов донесе победната точка.

В тайбрека националите ни започнаха повече от ужасно, като поведоха със 7:4. Италия обаче изравни. Отново последваха трагични минути, само че националите и този път устояха. Отново психическата резистентност бе в основата на триумфа, като противникът сгреши в най-важния миг и България победи с крайното 3:2.

Реализатор за България бе Александър Николов с 28 точки. Венислав Антов добави 20 точки. Владимир Гърков завърши с 14.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР