Юношеският национален отбор на България до 19 години постигна изключително

...
Юношеският национален отбор на България до 19 години постигна изключително
Коментари Харесай

Футболните ни национали до 19 години с драматична победа над Хърватия с 4:3 на турнира в Загреб

Юношеският народен тим на България до 19 години реализира извънредно влиятелен и трагичен триумф с 4:3 над връстниците си от Хърватия в последния си мач от интернационалния другарски шампионат, хазаин на който бе Загреб. Съставът на Йордан Петков стартира мощно срещата и съумя да открие резултата в средата на първата част, когато Преслав Бачев приключи чудесна контраофанзива на “лъвчетата ”, възползвайки се от центрирането на Александър Александров.

В 37-ата минута Брайкович изравни за домакините, само че още преди почивката българската селекция си върна преднината. Точен в 42-ата минута бе Борислав Маринов, който продължи със мощните си изяви и след подновяването на играта. Първо обаче Върбанчич възвърне краткотрайно равенството, вкарвайки за 2:2 в 54-ата минута.

След час игра съдията Лука Слишкович отсъди дузпа в интерес на България, която бе осъществена от Боби Маринов – 3:2 за българския отбор. Само 6 минути по-късно реферът още веднъж уточни бялата точка в интерес на България, като този път зад топката застана Росен Маринов, който също бе непогрешим и повиши на 4:2.

Последните минути на дуела се оказаха извънредно трагични, откакто в 97-ата минута арбитърът изгони вратаря на “лъвчетата ” Алекс Божев за втори жълт картон и даде дузпа за домакините. Под рамката застана появилият се като запаса нападател Петър Кирев, само че не съумя да отрази удара и по този начин бе завършен крайният резултат – 4:3 за България.

По този метод селекцията на Йордан Петков приключва присъединяване си на шампионата в Загреб с 2 победи – над домакините и Естония, и едно проваляне в мача на старта против Гърция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР