Юношеският национален отбор до 19 години изтегли тежки съперници в

...
Юношеският национален отбор до 19 години изтегли тежки съперници в
Коментари Харесай

Жребият прати лъвчетата на Ангел Стойков в тежка група

Юношеският народен тим до 19 години изтегли тежки противници в Елитния кръг на европейските квалификации по футбол. Жребият през днешния ден изпрати младите лъвчета на селекционера Ангел Стойков в една група с Испания и Белгия, а четвъртият отбор е Северна Македония.

България U19 (родени през 2001) ще играе против Испания, Белгия и Северна Македония в група 2 на Елитиния квалификационен кръг за Европейското състезание на УЕФА за юноши до 19 години през 2020 година. Срещите ще се проведат в Испания от 25 до 31 март 2020 година. Отборът на Ангел Стойков доближи до елитните квалификации откакто през месец ноември победи в квалификациите Черна гора с 3:1 и Армения с 3:0, а против домакините от Турция отстъпи с 1:2. Победителите във всяка от 7-те групи в елитния кръг ще се класират за финалния шампионат в Северна Ирландия от 19 юли до 1 август 2020 година. Това издание на Еропейското състезание за юноши ще дефинира и участниците от остарелия континент на Световното състезание на ФИФА до 20 години в Индонезия през 2021 година.

Станаха ясни противниците за идващия набор, който ще бъде U19 - това са родените през 2002 година. Този отбор има щастието да бъде хазаин в своята група по пътя към 20-тото Европейско състезание на УЕФА. Квалификациите ще се проведат сред 10 и 16 ноември 2020 година. България е в група 12 с тимовете на Турция, Русия и Литва. Първите два тима от квалификационните групи, както и тимът с най-хубави резултати против първенците измежду заелите третата позиция в групите си, ще продължи към Елитния кръг напролет на 2021 година. За финалите в Румъния ще се класират 7 тима.
За идващото издание на европейското състезание, на свое съвещание от май тази година, Изпълнителният комитет на УЕФА вкара нов правилник.

Квалификациите за евро 2022 ще се играят по скица, сходна на шампионата на УЕФА Лига на нациите и ще бъдат двегодишни акции. Това значи, че тимът, който ще съставлява България в квалификациите за Евро 2022 също ще стартира присъединяване си в квалификациите през 2020 година, като по това време състезателите ще бъдат към момента във възрастовата група до 18 години (родени след 1.1.2003 година). Според позицията си в ранклистата на УЕФА до 19 години, тимовете са разпределени в 3 лиги - А, B и C, които за жребиите ще бъдат разделяни в 2 урни във всяка група: Лига А - урни 1 и 2 (по 10 отбора), лига Б - урни 3 и 4 (по 8 отбора) и лига С - урни 5 (10 отбора) и 6 (8 отбора).

Лига А се състои от 20 тима, които ще образуват 5 групи, Лига B е формирана от 16, които ще се разделят на 4 групи а в лига C попадат 18 тима, като в тази лига групите ще са 5 с по 3 или 4 тима във всяка. България ще започва от лига В, където е в урна 3. Групите се състоят от по 2 тима от всяка от урните в съответната лига. Квалифицаиите ще се проведат в 4 кръга, които ще се играят на турниран принцип - Кръг 1 през ноември 2020 година, Кръг 2 през юни 2021 година, кръг 3 през август, септември и октомври 2021 година и кръг 4 през март 2022 година.

След всеки кръг четирите лидера в групите си и най-хубавият втори от лиги В и С ще се изкачват в по-високата лига, а 4-те последни в групата си и най-слабо представилият се трети тим от лиги А и В ще изпадат в съответната по-ниска лига.

След всеки кръг ще се организира чоп за определянето на новите групи за идващия кръг. След кръг 2 тимовете попаднали в лига С, както и домакинът на финалния шампионат през 2022 година Словакия отпадат от квалификациите, а след кръг 3 лига В също приключва присъединяване си. В последния кръг тимовете, попаднали в лига А ще се борят между тях за присъединяване във финалите, до които ще доближат 5-те лидера в групите си и двата 2-ри тима с най-хубави резултати.

Днешният чоп дефинира за противници на България в лига В, група В1 тимовете на Грузия, Босна и Херцеговина и Уелс. Турнирът ще се организира от 7 до 13 октомври 2020 година, а хазаин още веднъж ще бъде България.

Юношеският народен тим до 17 години ще започва квалификациите си за Евро 2021 на 29 октомври 2020 година в Хърватия. Отборът ни попадна в група 1 с отборите на Босна и Херцеговина, Лихтенщайн и домакините от Хърватия. Първите 2 тима от седемте квалификационни групи, както и 4-те тима с най-хубави резултати против тях измежду заелите третата позиция в групите си ще продължат към Елитния кръг. Финалите на Евро 2021 за юноши до 17 години ще се проведат в Кипър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР