ЮНЕСКО осъди жестоките удари, нанесени от руските сили“, които поразиха

...
ЮНЕСКО осъди жестоките удари, нанесени от руските сили“, които поразиха
Коментари Харесай

ЮНЕСКО осъди руските варварства в Одеса

ЮНЕСКО осъди „ жестоките удари, нанесени от съветските сили “, които поразиха няколко обекта от международното културно завещание в центъра на Одеса, включително издигнатия преди над 200 години Спасо-преображенски катедрален събор, съобщи Агенция Франс Прес.

Тези ужасни опустошения са следващата ескалация на насилието против международното културно завещание на Украйна, съобщи генералната директорка на Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета Одри Азуле.

Призовавам Руската федерация да предприеме съответни стъпки, с цел да извърши отговорностите си по интернационалното право  във връзка с опазването на културното завещание, продължи тя.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси в Украйна осъди ракетното нахлуване против историческия център на град Одеса.

Агенцията обаче не загатва, че Русия е виновна за това действие, съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

Днес жителите на Одеса още веднъж се разсъниха от звуците на детонации. Ударите засегнаха историческия център, като нанесоха вреди на жилища, катедралата и убиха и раниха цивилни. Международното филантропично право е ясно: цивилните и гражданската инфраструктура не са цел, съобщи службата в Туитър.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР