Юлските температури от 37 градуса, които имахме на места само

...
Юлските температури от 37 градуса, които имахме на места само
Коментари Харесай

Есента идва с хладни утрини и дневни температури от 20°С

Юлските температури от 37 градуса, които имахме тук-там единствено преди дни, бързо ще останат спомен най-малко за 8-9 месеца

В котловините в някои дни минималните температури ще приближават нулата, отбеляза .

Понеделник ще бъде съвсем безшумно или със слаб вятър от югозапад. Температурите за малко ще се покачат и в множеството места ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Над южните и огромна част от източните региони ще бъде слънчево, а повече облаци ще има на запад и север, като по здрач над Северозападна България ще превали временен дъжд.

През нощта облачността ще понижава до ясно време в по-голямата част на страната. Ще бъде прохладно, с до сдържан западен вятър.

Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса и тук-там в котловините на запад ще се образуват слаби слани.

През деня на следващия ден облачността ще бъде незначителна над множеството места, а повече облаци ще има в Родопите и Странджа, като и там ще остава съвсем без превалявания.

Ще остане прохладно, с сдържан вятър от запад. Дневните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса.

В Европа топло остава единствено по Средиземноморието, а в останалите елементи на континента температурите ще са присъщи за ранната есен.

Балканите, от най-топлото място през предходната седмица, в този момент са едно от най-хладните. Но много хладно ще бъде и в централните, и източните елементи, където на доста места дневните температури ще останат под 20 градуса.

В сряда и четвъртък заран ще бъде още веднъж много хладно, с температури от 3-4 до 9 градуса в множеството места и още веднъж е допустимо да се образуват слаби слани.

През деня стойностите ще доближат 15 до 20 градуса. В сряда ще духа до сдържан западен вятър, а в четвъртък - най-вече слаб от североизток и север.

Облачността ще бъде променлива, основно през втория ден на обособени места ще превали дъжд.

В петък ще бъде облачно, с по-значителни разкъсвания на облачността на северозапад. Над западните и крайните югоизточни региони ще превали дъжд. Температурите ще останат ниски, минималните от 4 до 10, а дневните от 15 до 20, 21 градуса.

В събота и неделя най-вече дневните температури едва ще се покачат и през втория ден тук-там ще доближат стойности до към 24 градуса. Сутрин към водните басейни ще има места с къси мъгли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР