Юлия Навална, вдовица на опозиционния лидер Алексей Навални, призова руснаците

...
Юлия Навална, вдовица на опозиционния лидер Алексей Навални, призова руснаците
Коментари Харесай

Юлия Навалная призова руснаците да протестират в изборния ден

Юлия Навална, вдовица на опозиционния водач Алексей Навални, прикани руснаците да се включат в митинга в деня на изборите на 17 март по обяд и да гласоподават против президента Владимир Путин или да пуснат недействителна бюлетина, съобщи Ройтерс.

Във видеозапис, оповестен в онлайн платформата " ЮТюб " (YouTube), Навална съобщи, че е обнадеждена от голямото голям брой, стекло се предходната седмица на погребението на брачна половинка ѝ, който умря в арктическа наказателна колония на 16 февруари. Оттогава фенове на Навални непрестанно оставят цветя на гроба му в московско гробище.

Навална прикани хората да се причислят към протестните дейности на 17 март, за които Навални, най-известният съветски опозиционер, призоваваше малко преди да почине. Идеята му бе хората да стачкуват, без никакъв риск от арест, като всички излязат всеобщо едновременно по обед в деня на изборите в градовете в цялата страна.

" Трябва да използваме изборния ден, с цел да покажем, че ние съществуваме и че сме доста. Ние сме същински, живи хора и сме срещу Путин. Трябва да дойдете в изборната секция в един и същи ден и час - на 17 март по обяд ", съобщи Юлия Навална.

" Какво на вършим по-нататък? Изборът е ваш. Можете да гласувате за всеки претендент, с изключение на за Путин. Можете да повредите бюлетината, можете да напишете на нея с огромни букви " Навални ". Дори и въобще да не виждате смисъл да гласувате, можете просто да дойдете и да постоите в изборната секция, а по-късно да си тръгнете и да се приберете у дома ", добави тя.

След гибелта на брачна половинка си Навална даде обещание да продължи работата му и направи няколко значими политически изяви на Запад. Тя се срещна и с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и приказва на Мюнхенската конференция по сигурността и пред Европейския парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кремъл изрично отхвърли обвиняванията на Навална, че Путин е поръчал убийството на видния опозиционер, и отхвърли да разяснява публичната реакция на гибелта и погребението му. В смъртния акт на Навални се показва, че той е умрял от естествена гибел на 47-годишна възраст, отбелязва Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР