Юлия КУЛИНСКАБлагодарение на БСП функционирането на въглищните централи е гарантирано

...
Юлия КУЛИНСКАБлагодарение на БСП функционирането на въглищните централи е гарантирано
Коментари Харесай

Благодарение на БСП бъдещето на въглищните ТЕЦ е гарантирано

Юлия КУЛИНСКА

Благодарение на Българска социалистическа партия действието на въглищните централи е обезпечено с решение на 44-то Народно заседание, съобщи в декларация от името на ПГ депутатът от левицата Драгомир Стойнев. " Годината е 2020. Нито " Промяната ", нито " Възраждане " ги е имало. Тогава тук, в Народното събрание, се взема решение, което до ден сегашен не е анулирано, с помощта на депутатите от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, Жельо Бойчев, Виолета Желева и Атанас Костадинов ", посочи той.
Стойнев цитира решение, признато на 31 януари 2020 година, съгласно което Народно събрание задължава Министерския съвет да предприеме всички нужни ограничения за недопускане в дълготраен проект преустановяване на действието и/или ограничението на индустриалния потенциал на въглищните централи.
Според признатия от 44-то Народно заседание текст държавното управление посредством министъра на енергетиката би трябвало да обезпечи естественото действие на " Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 " за гарантиране на енергийната сигурност на страната като детайл от националната сигурност, без значение от мнението на Европейската комисия по този въпрос, акцентира Стойнев.
Народното събрание разпорежда на държавното управление да предприеме дейности за присъединение на България към платформата " Въглищни региони в преход " без вдишване на задължения за закриване на въглищните Топлоелектрическа централа, се споделя още в решението на Народно събрание.
" Миньорите и хората би трябвало да бъдат спокойни, тъй като това решение е в действие. Това решение е взето в 44-я парламент и никой до момента не го е отменил. Това е истината, а вие продължавайте да спекулирате и да лъжете хората. Но ние от Българска социалистическа партия сме споделили, че е значимо българите да бъдат спокойни, миньорите да имат работа, да произвеждаме електричество на налични цени и постоянно сме се водили от тази политика ", акцентира Стойнев.
Декларацията на социалистите беше във връзка скандал в Народно събрание дали се затварят въглищните централи с Плана за възобновяване и резистентност. Той се развихри в пленарната зала сред " Възраждане " и Българска социалистическа партия, откакто депутатът от " Възраждане " Искра Михайлова упрекна някогашните ръководещи, че са подписали въглищните Топлоелектрическа централа да бъдат закрити. Тя упрекна народните представители от района, че не са откликнали на покана за полемика по тематиката.
От Българска социалистическа партия реагираха остро на декларацията. Георги Гьоков излезе на парламентарната естрада и назова изреченото от Михайлова " неистини ", които персонално го засягат като депутат от 27 МИР Стара Загора и като пореден бранител на комплекса " Мини Марица Изток ". Това, че някой излиза и споделя, че съм поканен на някаква среща, не дава отговор на истината, отсече Гьоков. " Не сте вие хората, които сте правили единствено срещи в " Марица изток ". И ние сме правили срещи, и ние сме защитавали хората. Не обсебвайте тематиката. Всички сме заинтригувани " Марица изток " да работи. И все още няма опция тя да бъде затворена. Не плашете хората и не правете плашила от останалите парламентарни групи ", прикани Гьоков депутатите на " Възраждане ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР