Юлиана МетодиевДясното трябва да престане да се държи като девственица

...
Юлиана МетодиевДясното трябва да престане да се държи като девственица
Коментари Харесай

Как Виетнам изпревари в образованието Великобритания, Япония и Норвегия

Юлиана Методиев

Дясното би трябвало да престане да се държи като девица и да отхвърля кардинално всичко от лявата й конкуренция. Никой не споделя добра дума за левите фанатици, фундаменталистите и талибаните от Европа и Азия. Сакън! От тях нищо читаво не може да произлезе, още по-малко за младите генерации. Те още носят червени връзки, символизиращи комунизма, нали по този начин! А и като цяло водачите от Китай и Виетнам не са окей за политически другарства (търговски може) тъй като човечеството се е напатило директно или индиректно от еднопартийна система и комунизъм.

Ето обаче с какво изненадаха читателите си две английски издания – Economist и The Telegraph, флагмани на консервативната и качествена публицистика. Отбелязвам визитките им, с цел да напомня, че каквото са написали, значи да е тествано до дупка. Пропагандата при тях е невъзможна, даже изкуственият разсъдък се вкисва пред превъзхождащата им конкуренция.

С идентични заглавия „ Защо учебните заведения във Виетнам са толкоз положителни “ изданията разгласяват обширни материали какво се случва с образованието в страната на Хо Ши Мин. В скоби означавам, че виетнамският комунистически бунтовник и водач, другар на Сталин и Мао, съществено е изучавал конфуцианството. Това има като цяло значение, нали по този начин! Та, с изключение на всички останали истории към него, фамозният началник на кървавата Виетнамска война (виж кино лентата на Франсис Копола „ Апокалипсис в този момент “), Хо Ши Мин завещал на 98 милионния си народ следната сентенция: „ В името на десетте години изгода би трябвало да посадим дървета. В името на 100 години изгода, ние би трябвало да образоваме хората “.

Резултатите за образованието на виетнамчетата са толкоз смайващи, че при срещата със средностатистическото учебно заведение в Сайгон, двата англоезични медийни колоса зяпнали с уста, както се споделя. След като се съвзели от шока, както и откакто събрали купища сравнителни данни, те написали: „ Според Световната банка виетнамските деца освен превъзхождат съучениците си в по-богатите страни от Югоизточна Азия в оценките по четене и естествени науки, само че също по този начин и Обединеното кралство, Япония и Норвегия “.

Разбира се, умни хора като британците, не споделят че цялата магия се дължала на едно едничко нещо. Наблягат обаче на фактора преподавател. Комунистически Виетнам ужасно се грижи таман за тях! Преподавателите и на най-дребните виетнамчета, тези дето учат в държавно предучилищно обучение, супер се гордеели с кариерата си. Дори Ден на Учителя комунистическата страна им въвела. Нещо като Ден на майката.

Който желае, може да се запознае с феномена. По-същественото се съдържа, в обобщението на Телеграф и Икономист. То гласи „ Виетнам би трябвало да въодушеви други страни да дават висококачествено обучение, макар равнищата на националните приходи “. Иначе казано, просветителната система на Обединеното кралство би трябвало надълбоко да премисли себе си.

Ако не се държи несъмнено, като претъпкана с предубеждения остаряла дама, родена в имението Даутън(виж мега сериала на HBO), заобиколена от прислужници, слугини, икономи, каляски, ролройси, колежи, Итън, Оксфорд и прочие митове и легенди.

Лявата парадигма падна необратимо(?) и пагубно у нас на 10-ти ноември 1989. Дойде дясното, завладя мозъците и душите на хората, дотам, че чак огромен % се трансфораха в талибани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР