Юлиана Методиева*Какво има в изпокъсаните си джобове Левицата? Няколко пропагандни

...
Юлиана Методиева*Какво има в изпокъсаните си джобове Левицата? Няколко пропагандни
Коментари Харесай

Левицата е изпаднала в тежка и необратима деменция, привиждат ѝ се кръшна младост, партизани и шмайзери

Юлиана Методиева*

Какво има в изпокъсаните си джобове Левицата? Няколко пропагандни плашила и останки от реториката на тогавашната комунистическа партия. Скука, копи-пейст, рециклирани думички и гримирани плашила.

Късно нощес елементарно възпламеними почитатели на Левски нападнали за минути МОЧА. Написали „ Това е български монумент “ и „ Демонтаж “, пускали димки, ултраска му работа. Винаги са на ръба на хулиганството и екстремизма. Действията им по предписание за провокация против гражданските полезности и либералността.Шефката на палатковия лагер Мая Манолова вижда видеото от офанзивата. Нали си е бойна пушка по нрав, потрива ръце. Преспива добре, а рано сутринта е измислила към този момент секси думички. Написва във фейсбука си “Шпиц-команда. Разбити плочи, драсканици, факли, разтопени от опита за палеж палатки, открадната чанта, сълзотворен газ и потърпевши хора от палатковия лагер. Това е лицето на омразата, насаждана от десницата “.

Да я пита човек що ще палатковият лагер пред крамолния монумент? Кметът на София не го е разрешил, затова е противозаконен!Преди 32 години когато чакахме мощния алегоричен жест да смъкват рубинената звезда от партийния дом, бяхме полудели от напрежение. Веднъж опит, втори и… хеликоптерът закръжа още веднъж към пилона, омотаха въжетата към съкровището на Тодор Живков и го отнесоха в бунището на историята. Тогава БКП/БСП се преструваше пред Европа за победена и примирена с неумолимия ход на индивидите против диктатурите. Беше прибрала в килера засуканите си приказки за гениалния план на комунистите, за новия хубав и издигнат човек дето щели да го възпитат и да постави финален завършек на хищния капитализъм.

И тогава ни мразеха. И още по какъв начин!

Комунистите съскаха между тях, че ще се снишат за по-добри времена, когато ще му пристигна времето да препънат демократите и демокрацията. Тогавашното „ огнено перо “ и основен редактор на органа на партията Стефан Продев написа по наш адрес „ изпълзяха червени бабички и хищни старци “. Бившите ръководещи си бяха повярвали вечно, че са венецът на човешкия жанр. Останалото са отпадъци, реститутки, лумпени, фашисти.
Палатковият лагер на Манолова, Вапцаров, Петков и компания ненавижда София и обича Митрофанова. Когато един ден обичаният им монумент се срути като отпаднал и беззъб дъртак върху главите им, ще запищят още веднъж. Левицата е изпаднала в тежка и необратима деменция. Бърка историческите времена, привижда й се кръшна младост, партизани, шмайзери, приятели и приятели, товарищчи.

*Текстът е оповестен на страницата на създателя във Facebook, заглавието е на редакцията

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР