Юлиан Попов е виден либерален говорител. От най-видните. И не

...
Юлиан Попов е виден либерален говорител. От най-видните. И не
Коментари Харесай

Владимир Димитров-Трансмайстора

Юлиан Попов е изтъкнат демократичен представител. От най-видните. И не разбирам за какво би трябвало да му се хващаме на провокациите и да ги трансформираме в тематика за публичен спор. По мотив оня финансиран от страната план, в който транссексуални театралничат като модели от картини на Майстора, с цел да основат изложбата " Другите българки ", Юлиан Попов показа от дълго време напиралото в него мнение за Владимир Димитров: недодялан художник, несъвършен създател без финес и " вдъхновяващо изобретателно деформиране ", на който не доближава остроумие даже да бъде Азис или Слави Трифонов, и което е най-важното - Майсторът не бил известен в чужбина. Ето го типичното глобалистко мислене - обещано творчество е скъпо, не когато е харесано и прието от тези, за които е основано, а когато е получило самопризнание от целокупното нереално човечество, за което още никой не е съумял да даде допустима формулировка. Да, Владимир Димитров не е Кристò и това единствено по себе си си е народен позор. Само че аз не разбирам друго. Излиза, че Майстора е негодник и по тази причина е възможно да се вършат такива вариации върху него като " Другите българки ". Демек, в случай че беше някой талантлив създател и най-много приет в чужбина, тогава някак пò не върви картините му да се пресъздават с транссексуални, по този начин ли? Нима транссексуалните са някакви хора втора употреба, които могат да пресъздават творчеството само на треторазредни посредствени провинциални художници, които даже Азис и Слави Трифонов не могат да бъдат? Тоест, оставете ги да вършат каквото желаят - Майстора е несъвършен художник и не си заслужава да бъде защитаван като някоя национална полезност. Тоест въпреки всичко имаме прикрито самопризнание, че планът " Другите българки " осквернява творчеството и името на Майстора, а не го доразвива, възвисява и преглежда от друг ъгъл. Така ли? Дали това е задоволително политкоректно?

Разразилият се във връзка коментара на Юлиан Попов публичен спор за цената на Владимир Димитров - Майстора е типичен образец за изместване на тематиката. В случая въобще не ни интересува духовно-естетическата стойност на Владимир Димитров. Следва да приказваме не за нея, тъй като това е напълно различен диалог (на мен Майстора също не ми харесва), а за духовно-естетическата стойност на плана " Другите българки ". Това че транссексуалните модели и уредникът на събитието се упражняват точно върху Майстора, е значително случайност, можеше да е всеки различен. Но пък я да пофантазираме. Транссексуалните умерено можеха (особено в случай че страната дадеше задоволително пари за костюми и реквизит) да се снимат като мадони от картините на ренесансови създатели. Мелиса (бивш Тихомир от " Фермата " ) можеше да пресъздаде " Мадона и цвете " ( " Мадона Беноа " ) на Леонардо да Винчи и тогава какво щяха да кажат Юлиянпоповци - че Леонардо е несъвършен провинциалист от калибъра на Азис и Слави Трифонов, дето не го познават в чужбина?

Защо изявите на сходни създатели би трябвало да имат чак такава стойност, че страната да ги финансира? Хайде, качествата на Майстора ги разбрахме, а техните какви са? Какво ни дава тази фото сесия, с какво ни обогатява, какви послания насочва? Авторът на изложбата споделя, че ориста на транссексуалните била трагична, била като тази на дамите през 19 век и те били най-сегрегираните през днешния ден. Горките! Но даже да е по този начин, какво способства изложбата " Другите българки ", по какъв начин трансформира нещата, по какъв начин раздрусва душата на инертната аудитория? Дава ли някакъв естетически принос, някаква креативна идея, развива ли българската просвета?

Все съм си мислел, че хомосексуалността и транссексуалнастта са физиологични категории, а не духовно-естетически. Някой по простъпка се е родил мъж, макар че има душа на жена. Окей, случва се, по тази причина си има интервенции и прочие. Но след интервенцията дано този човек да си продължи житейския и професионален път - инженер, шлосер, градинар или астроном. Защо ни занимава обществено с смяната на пола си. Защо само поради тази смяна неговото мнение би трябвало да има значение за нас? Така и с хомосексуалистите - да си се обичат, да си се чифтосват, да си предизвикват оргазми по каквито способи желаят, само че за какво чакат от нас внимание и дори утвърждение? Защо и тяхното мнение по културни, метафизичен и художествени въпроси би трябвало да има значение? Те да не са някаква нова порода, някакво ново еволюционно ходило? Мнението им, несъмнено, има значение, само че като на персони, без значение от половата им ориентировка. Сексуалната ориентировка не е документ за нищо друго, с изключение на за полова ориентировка.

Изглежда обаче ЛГБТИ са някакъв специфичен постепенен и социо-културен артикул, тъй като формалните управляващи дотам са се заели с тяхната отбрана и лансирането на концепциите им, че към този момент имаме правосъдни против политици поради това, че са цитирали Библията в отбрана на обичайното семейство, с което са уязвили ЛГБТИ чувствителността. Оттук за прощален път виждаме против кого и против какво се води огромната борба - против християнството, тъй като неговата истина доста пречи на либерално-глобалистичния тоталитаризъм, който се е амбицирал да се трансформира в нов международен ред. Може да звучи прекомерно общо и подмолно, само че за жалост, това е ситуацията, нищо ново под слънцето. Вижте даже единствено сектите и лъжеученията. Те не враждуват между тях, тъй като по принцип са едно и също - човекобожество вместо богочовечество, безчинство, сатанизъм. Ако лъжеученията проведено водят война против нещо, това е християнството. А какво е джендър теорията, в случай че не лъжеучение?

В случая Юлиан Попов, дето толкоз го разясниха предходната седмица, няма никакво значение - просто следващият бележит демократичен представител. Няма значение и Владимир Димитров - Майстора. В съответния случай има значение само какво ни споделя този " креативен " план - " Другите българки " - накъде ни води, какви духовни селения отваря пред нас. За това би трябвало да приказваме, а не дали Майстора бил приет колкото Кристò и в случай че не, то какво следва от това. И най-важното: какво демонстрира страната, заставайки финансово зад такива планове. Че към този момент имаме нови полезности, че към този момент имаме някакъв различен народен блян? Ако е по този начин, дайте да ги забележим какви са - може пък и да не ни харесат. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР