Южнокорейците залагат на ново поколение роботи, способни да общуват с

...
Южнокорейците залагат на ново поколение роботи, способни да общуват с
Коментари Харесай

Технологии от бъдещето на Олимпиадата в Пьончан

Южнокорейците залагат на ново потомство роботи, способни да поддържат връзка с гостите на разнообразни езици

Говорещи роботи HUBO, създадени от LG Electronics, ще бъдат една от софтуерните атракции на Олимпиадата в Пьончан

Южна Корея ще се опита да смае света с технологии от бъдещето по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан тази година, излиза наяве от предварителните информации за най-голямото спортно събитие.

Необикновени говорещи роботи, 5G връзки, виртуална действителност в 360 градуса, резултат на наличие на феновете на самото спортно поле – това са единствено част от софтуерните чудатости, които чакат посетителите на игрите в Пьончан.

Пълният лист на всички разработки и технологии от бъдещето, които ще бъдат показани на Олимпиадата, към момента се пазят в загадка, само че за някои от тях към този момент има достоверна информация.

Умни говорещи роботи HUBO, създадени от LG Electronics, ще носят олимпийския огън, ще оказват помощ на гостите и участниците в събитията по време на игрите. Към момента роботите могат да поддържат връзка с хора на разнообразни езици, да извършват ролята на екскурзоводи, да намират едни или други обекти от инфраструктурата, предмети и информация, да копират и показват човешки страсти.
още по тематиката
Друг тип роботи пък ще почистват след надпреварите и довеждане докрай на Олимпиадата. За тях е създаден специфичен програмен продукт, който не изисква надзор от страна на хората.

Комуникационната технология на бъдещето, 5G, ще показа най-големия телеком в страна – Кorea Тelekom. Докато в света към момента се употребяват стандарти за 3G връзки и единствено стеснен брой страни внедряват 4G, в Южна Корея още през 2020 година ще има всеобщо налични 5G връзки. Тази технология разрешава предаване на 40 пъти повече данни за същото време, спрямо мрежите 4 G LTE.

Освен това Кorea Тelekom дава обещание на всички посетители и участници в Олимпиадата опция да пробват технологии като 360-градусова виртуална действителност, „ двойни екрани ” и резултат на наличие на самото поле на спортните борби. Зимните олимпийски игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР