Южнокорейците от Samsung представиха нов сензор за смартфон камери -

...
Южнокорейците от Samsung представиха нов сензор за смартфон камери -
Коментари Харесай

Samsung представи 200 мегапикселов сензор за камера

Южнокорейците от Samsung показаха нов датчик за смарт телефон камери - с цели 200 мегапиксела. Предполага се, че ще го забележим имплементиран в идващия флагман Galaxy S23.

ISOCELL HP2 обаче натъртва на гъстотата на пикселите - в действителност е напълно малко по-голям от актуалните датчици - 1/1.3 инча, или към 12 мм диагонално. Sony пуснаха първи едноинчов датчик в смарт телефон още преди година.

Това не значи, че новият датчик няма да поема доста повече светлина, да разрешава фотоси с висок динамичен обхват (HDR), или че няма да е кадърен на неуместни резолюции.

Всъщност по всяка възможност в смарт телефона датчикът ще смачква 200-мегапикселовите фрагменти до 50 мегапиксела - така наречен pixel binning. Доскоро Samsung правеха същото с 48-мегапикселови фотоси, смачквани до 12 мегапиксела.

Новият датчик обаче ще може да снима и 8К видео с до 30 фрагмента в секунда, 4K до 60 фрагмента в секунда с HDR, и по всяка възможност същински ултра занимателен каданс на общоприетата 1080p FullHD резолюция. Разбира се, качествата му зависят и от процесора, който ще обработва фрагментите.

Предишният модел от същата серия - датчикът HP1 - в действителност към този момент се употребява в Motorola 30 Edge Ultra и Xiaomi 12T Pro и дава страхотни резултати. Но до момента го нямаше в модел на Samsung, макар че е тяхно произвеждане. Остава единствено да чакаме новият Galaxy S23, който ще бъде показан на 1 февруари.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР