Южнокорейският сериал Игра на калмари(Squid Game) стана най-популярната продукция в

...
Южнокорейският сериал Игра на калмари(Squid Game) стана най-популярната продукция в
Коментари Харесай

Южнокорейски сериал стана най-популярната продукция на Нетфликс

Южнокорейският сериал " Игра на калмари " (Squid Game) стана най-популярната продукция в историята на стрийминг платформата Нетфликс, съобщи Агенция Франс Прес.

Поредицата съумя да притегли интереса на 111 милиона фенове единствено за четири седмици. Драмата се излъчва от 17 септември, като Нетфликс я пусна по едно и също време в целия свят.

Сериалът споделя за ориста на 456 души с друга житейска история, само че всеки от тях е заседнал в задължения. Те се включват в съревнование с обичайни детски игри с награден фонд от 45,6 милиарда вона (33 милиона евро). Всеки изгубил бива убиван.
 

— Netflix (@netflix)
Досега върхът за най-вече фенове държеше сериалът " Бриджъртън " , който в първите четири седмици от излизането си в края на декември 2019 година съумя да притегли интереса на 82 милиона фенове. Той разкрива интригите в английското общество при започване на деветнадесети век.

Данните, оповестени от Нетфликс, регистрират всички сметки, гледащи епизод от дадена продукция в продължение на най-малко две минути. Те не подлежат на инспекция от трети страни, както се прави при измерванията на аудиторията за обичайна телевизия.
 

— Pop Crave (@PopCrave)

Феноменът " Игра на калмари " е предното доказателство за възходящото въздействие на Южна Корея върху международната просвета. Преди това кей-поп сензацията Би Ти Ес завладя международната музикалната сцена, а обществената драма " Паразит " беше отличена с премията " Оскар ".

Тази вълна евентуално няма да отшуми скоро: през февруари Нетфликс разгласи, че възнамерява да влага 500 милиона щатски
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР