Южнокорейският гигант LG обяви, че започва строителството на най-голямата фабрика

...
Южнокорейският гигант LG обяви, че започва строителството на най-голямата фабрика
Коментари Харесай

LG открива най-големия завод за батерии в Европа

Южнокорейският колос LG разгласи, че стартира строителството на най-голямата фабрика за йон-литиеви акумулатори за електрически автомобили на територията на Европа. В предприятието в полския град Вроцлав, което ще проработи следващата година, ще бъдат вложени 5.9 милиарда злоти (€1.38 млрд.), оповестява Reuters.

Заводът ще може да създава по 100 000 акумулаторни блока годишно и ще даде самун на 2 500 служащи. Ще бъде построен и център за разработки и проучвания, в който ще бъдат наети към 400 инженери.

Суровините, с които ще работи новата фабрика, ще се внасят от Азия. От LG обаче се надяват на даден стадий доставките да бъдат поети от полски снабдители. Мястото е определено поради географската непосредственост на огромните европейски производители, които ще бъдат главен клиент на завода.

Макар че ще стане най-голямото сходно дружество на Стария континент, заводът на LG ще бъде непретенциозен на фона на Гигафабриката на Tesla Motors. 100 000 акумулатори се равняват на 4 гигаватчаса годишно - едвам 10% от потенциала на завода на Илон Мъск в Невада.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР