Южнокорейският бизнес консолидира усилията си за укрепване на позициите на

...
Южнокорейският бизнес консолидира усилията си за укрепване на позициите на
Коментари Харесай

Hyundai влиза в алианс със Samsung, SK и LG за производство на електромобили от южнокорейски компоненти

Южнокорейският бизнес консолидира напъните си за подсилване на позициите на локалния водещ производител на коли на международния пазар на електрически автомобили. По последни данни към Hyundai Motor Group се образува алианс, включващ Samsung, SK и LG, който да помогне на автомобилния производител в производството на конкурентоспособни електрически автомобили, като се употребяват най-хубавите практики на всички участници в алианса в областите, в които те имат най-големи достижения.

Така да вземем за пример ще се употребяват полупроводниковите решения на Samsung за системите за самостоятелно ръководство, SK може да стане снабдител на акумулаторни блокове, а LG ще доставя OLED осведомителни панели и доста други електронни решения. Всички те ще бъдат конфигурирани в електрическите коли на Hyundai и Kia (брандът е благосъстоятелност на Hyundai). Известно е, че Hyundai, който в последно време се трансформира в главен състезател на пазара за електрически автомобили, укрепва връзките си с локални южнокорейски компании, за които се смята, че ще имат доста въздействие върху локалната промишленост за електрически автомобили.

Създаването на алианс, в чийто център е една от най-големите автомобилни компании в света, е съпроводено с интензивни вложения на Samsung, SK и LG в автомобилната промишленост. Чрез алианса фирмите се надяват да усилят конкурентоспособността си на пазарите на електрически транспортни средства. Samsung да вземем за пример годишно влага обилни средства в създаването и производството на процесори, предопределени за колите. Освен това Samsung Electro-Mechanics усилва вложенията си в региона на многослойните керамични кондензатори (MLCC) за електрически транспортни средства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР