Звездата на BTS Suga започва военна служба в Южна Корея

...
Южнокорейската звезда Suga, член на феноменално успешната момчешка група BTS,
Коментари Харесай

Южнокорейската звезда Suga, член на феноменално успешната момчешка група BTS, е започнал своята задължителна военна служба, потвърди той в социалните медии.

Певецът, чието истинско име е Min Yoon-gi, е третият член на групата, който се включва, след Jin и J-Hope.

„Вярно ще изпълня дълга си и ще се върна“, публикува той онлайн.

Тъй като Южна Корея технически все още е във война със Северна Корея, от всички годни мъже се изисква да служат в армията, докато навършат 28 години.

За дълго време се говореше, че правителството може да позволи на членовете на BTS да пропуснат службата, на базата на това, че те вече са служили на страната си, като са донесли милиарди долари, и би било по-полезно да им се позволи да продължат да го правят .

Но миналия октомври всичките седем члена обявиха, че всички планират да се запишат, като Джин, като най-възрастният, беше първи.

Той започна службата си през декември 2022 г. и беше назначен в тренировъчен лагер на първа линия.

Suga обаче, е "сметнат за негоден за редовното бойно дежурство и ще служи като социален агент", каза южнокорейската новинарска агенция Yonhap. услугата вероятно щеше да бъде свързана с операция на рамото, която му се наложи през 2020 г.

„Десет години BTS отвориха моя свят“ J-Hope от BTS започва военна служба K-pop звездата Jin от BTS започва военна служба

Писайки в социалната медийна платформа WeVerse, Суга се подписа със съобщение за своите фенове.

"Успях да дойда дотук благодарение на теб. И моментът дойде", написа той.

"Внимавайте с хладното есенно време. Бъдете здрави и ще се видим през 2025 г."

Подновяване на договор

Военната служба на Suga идва малко след като беше потвърдено, че всичките седем членове на BTS са подновили договорите си с K-pop агенцията Big Hit Music.

"Надяваме се, че ще можем да споделим с всички пълен групов промоционален период за BTS през 2025 г.", каза компанията в изявление по-рано тази седмица.

Междувременно феновете на женския еквивалент на групата, Blackpink, се надяват на подобни новини.

Седемгодишният договор на групата с YG Entertainment приключи по-рано тази година ; и няма новини за преподписването им с компанията след края на световното им турне на 17 септември.

Акциите в YG паднаха с 13,28% в четвъртък, след като южнокорейските медии съобщиха, че трима от четиримата членове (Jennie, Lisa и Jisoo) възнамеряват да подпишат с други лейбъли, докато участват в дейностите на Blackpink за шест месеца всяка година.

В отговор на докладите YG публикува кратко изявление, в което се казва: „В момента подновяването на договора на Blackpink не е потвърдено и се обсъжда.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР