Южнокореецът Хюн Чунг заяви непосредствено след победата си срещу шесткратния

...
Южнокореецът Хюн Чунг заяви непосредствено след победата си срещу шесткратния
Коментари Харесай

Сензацията Чунг: Като млад се опитвах да копирам Новак, той е моят идол

Южнокореецът Хюн Чунг съобщи директно след успеха си против шесткратния първенец на Australian Open Новак Джокович, че сърбинът е негов кумир. Чунг надделя Ноле със 7:6 (4(, 7:5, 7:6 (3) на осминафиналите.

" Този четвъртфинал е сбъдната фантазия. Радвам се, че се реализира. Не знам по какъв начин го направих. Много съм благополучен от успеха и от представянето ми. Чест беше да играя против Новак, а това, че го победих, е просто необикновено. Когато бях по-млад, се пробвах да копирам неговата игра. Той е моят кумир “, разяснява Чун.

" След като той изравни от 0:3 до 3:3 точки в тайбрека на третия сет, не се тормозих. Казах си, въпреки всичко това е Новак Джокович, не можеш да очакваш да го победиш всеки ден в три сета. Бях подготвен да играя и още 2 два часа, в случай че се наложи, тъй като съм по-млад от него “, добави той.

21-годишният южнокореец ще играе на четвъртфиналите против дебютанта в главната скица в Мелбърн Тенис Сандгрен (САЩ), който надви над поставения под номер 5 Доминик Тийм (Австрия) с 6:2, 4:6, 7:6(4), 7:9(7), 6:3 по-рано през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР