Южноамериканската супер-дрога наистина ви взривява ума - и може да

...
Южноамериканската супер-дрога наистина ви взривява ума - и може да
Коментари Харесай

Учени: Дрога променя мозъчните вълни в състояние на мечта

Южноамериканската супер-дрога в действителност ви взривява мозъка - и може да даде данни за естеството на съзнанието, разкриват нови проучвания на Imperial College London.

Учените откриха, че Аяуаска - „ психеделична вара “, направена от лозя и листа в джунглата на Амазонка, която е известна измежду известни персони, в това число Стинг и Линдзи Лоън - изкривява мозъчните талази, с цел да сътвори блестящо положение на безсънен сън.

Наркотикът, постоянно употребявано като обичайно лекарство, употребявано от шамани, съдържа диметилтриптамин (DMT), халюциногенна дрога, което е нелегално във Англия.

Научният помощник доктор Робин Кархарт-Харис, началник на Центъра за психеделични проучвания в Империал Колидж, съобщи: „ DMT е изключително завладяващ психеделик. Визуалната жизнеспособност и дълбочината на потапяне, създадени от високи дози на веществото, наподобява са в канара над тази, за която се оповестява при по-широко изследвани психеделици като псилоцибин или„ вълшебни гъби “.

Изследователският екип инфузира 13 доброволци с ДМТ и записва мозъчната им интензивност с електроенцефалограма (ЕЕГ).

Те откриха, че „ пиковото психеделично прекарване “ е траяло към 10 минути и е повлияло на алфа и тета мозъчните талази на доброволците.

„ Тук видяхме зародил темп, който присъстваше по време на най-интензивната част от прекарването, подсказвайки за възникващ ред измежду другояче безредните модели на мозъчната активност ", съобщи ученът.

Изследването е първото, което преглежда по какъв начин мощните психеделици въздействат на нашата будна мозъчна активност.

Д-р Кархарт-Харис сподели: „ Трудно е да се улови и заяви какво е това за хората, вземащи ДМТ, само че го оприличим на това да мечтаят, до момента в който са будни или прекарването близо до гибел... Нашият смисъл е, че проучванията с DMT могат да дадат значима визия за връзката сред мозъчната интензивност и съзнанието и това малко изследване е първа стъпка по този път. “

Виж видео ТУК!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР