Южноафриканският публичен фонд MAS Real Estate купи търговския център Atrium

...
Южноафриканският публичен фонд MAS Real Estate купи търговския център Atrium
Коментари Харесай

Собственикът на молове Галерия в Бургас и Стара Загора купи втори мол в Румъния

Южноафриканският обществен фонд MAS Real Estate купи комерсиалния център Atrium Mall в румънския град Арад за 40.5 млн. евро.

Покупката е част от към този момент оповестената серия придобивания на компанията в Централна и Източна Европа и добавя портфейла й от активи, генериращ доходи в района, оповестяват от MAS, представени от SeeNews.

Молът има фешън и развлекателен фокус, с приблизителна отдаваема повърхност от 28 600 кв. м, ситуирана на 3 етажа.

 Как българските молове станаха южноафрикански?
Как българските молове станаха южноафрикански?

Поредната покупка на фонд от далечната страна е " Парадайз Център "

MAS взема решение да придобие обекта, защото е единствената дестинация за съвременна търговия в региона на Арад и има общ настоящ наем от 4.3 млн. евро годишно. Клиентите на комерсиалния център 3.5%, достигайки 5.2 млн. души през последните 12 месеца на работа, като посетителите нарастват приблизително с 8.1% годишно през последните 6 години.

Компанията има намерение да усъвършенства опциите за шопинг и прекарването на клиентите, предлагайки нови благоприятни условия за развлечения за да усили посетителите в комерсиалния център. Обмисля се и преправянето на някои елементи от мола в средносрочен проект, с цел да се усили времето за престой на посетителите.

Това е вторият мол Atrium, който южноафриканският фонд придобива в Румъния. През юли MAS купи Atrium Militari в Букурещ от разработчика на недвижими парцели Atrium European Real Estate за 95 млн. евро.

 Сделка за €62 000 000: Компания от Люксембург купува 2 мола в България
Сделка за €62 000 000: Компания от Люксембург купува 2 мола в България

В договорката присъединяване има и румънско сдружение

Компанията е съсобственик на моловете " Галерия " в Бургас и Стара Загора, които купи през 2017 година за 62 млн. евро от полската GTC.

Основана през 2008 година, MAS Real Estate е компания за вложения в недвижими парцели, която посредством придобиване и развиване е събрала портфолио от търговски, офис, индустриални, логистични и хотелски парцели в Румъния, Германия, Англия, България, Полша и Швейцария.

Компанията се търгува на фондовата борса в Йоханесбург, както и на Люксембургската фондова борса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР