Южноафриканските власти дадоха тежки присъди на български граждани за организирането

...
Южноафриканските власти дадоха тежки присъди на български граждани за организирането
Коментари Харесай

Заловиха българи да пренасят кокаин за $41 милиона в ЮАР

Южноафриканските управляващи дадоха тежки присъди на български жители за организирането на контрабанда на кокаин, включваща най-малко три кораба, предава БГНЕС.

Мъжете, разпознати от прокурорите като Марио Радославов Васев, Асен Георгиев и Атанас Михайлов Биков, бяха задържани по време на акция за залавяне на опиати, пренасяни с товарен аероплан Windward на 1 март. Южноафриканската полиция е следила контрабандистите в няколко пристанища.

След прекачване на дрогата през няколко кораба в края на февруари, проверяващите заловиха нарушителите с пратка от 973 блока кокаин и над 1 милион $ в брой. Стойността на иззетата дрога на едро на южноафриканския пазар се прави оценка на 41 милиона $, което го прави второто по величина изземване на кокаин в страната. Корабът е арестуван, дружно с още двама обвинени в контрабанда.

Само за два месеца южноафриканските прокурори осъдиха обвинените ръководители на контрабандната мрежа Васев, Георгиев и Биков за нелегално влизане в Южна Африка и търговия с опиати. След като регистрират прекараното в ареста време първите двама получиха надлежно 12 и 13 години затвор (освен в случай че не бъдат наказани по-късно за ново престъпление). На тримата е отнето имущество, обвързвано с контрабандните им действия, в това число първокласни коли, закупени в Южна Африка.

Шестимата членове на екипажа на арестувания транспортен съд, плаващ под флага на Мианмар и още един български жител бяха освободени. В ход е следствие за връзките и мрежата за разпространяване на дрогата на контрабандистите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР