Южният китайски мегаполис Шънджън обеща да мобилизира всички ресурси, за

...
Южният китайски мегаполис Шънджън обеща да мобилизира всички ресурси, за
Коментари Харесай

Китай ще мобилира всички ресурси за ограничаване на COVID

Южният китайски мегаполис Шънджън даде обещание да " активизира всички запаси ", с цел да ограничи постепенно разпространяващата се зараза от COVID-19, като разпореди прецизно използване на проби и инспекции на температурата, както и затваряне на засегнатите от Коронавирус здания.

Шънджън, с население от близо 18 милиона души, заяви за 22 нови случая, предадени на локално равнище, като дневният брой се усили от едноцифрено число по-рано този месец.

Въпреки че броят на случаите към момента е нищожен по международните стандарти, бавното повишаване на броя на случаите принуди управляващите в Шънджън да покачат бдителността си, с цел да спазят политиката на централното държавно управление за " динамична нула ", която планува ограничение на огнищата незабавно след появяването им.

Шънджън не е разпоредил изцяло затваряне на предприятия или строги ограничавания на придвижването на хората, само че е запечатал жилищни комплекси и здания, за които е открито, че са с по-висок риск. На длъжностните лица е подредено да подхващат по-целенасочени ограничения против вируса, с цел да се избегнат ненужни разстройства в стопанската система.

Мън Фанли, началник на градската комунистическа партия, съобщи, че Шънджън " ще активизира всички запаси и ще одобри всички ограничения за бързо елиминиране на риска от общностно разпространяване в основни региони, уверено ще прекъсне веригите за предаване на вируса и ще овладее епидемията допустимо най-бързо ".

В изказване, оповестено късно в сряда, Мън също по този начин предизвести, че градската администрация ще потърси строго отговорност от длъжностните лица, виновни за всяка немарливост, която води до разпространяване на вируса.

От 22-те локални инфекции в сряда 13 бяха открити в региона Наншан на Шънджън, където се намират софтуерните колоси Tencent (0700.HK) и DJI.

През март, когато броят на заболелите стартира да се усилва от ниските двуцифрени стойности, Шънджън одобри едноседмичен режим на по този начин наречения " муден живот ", по време на който жителите бяха подложени на голям брой кръгове на тестване и значително останаха вкъщи, като на всеки няколко дни един член от всяко домакинство можеше да излиза за артикули от първа нужда.

Това бе един от най-кратките интервали на блокиране измежду засегнатите от Коронавирус градове с население над 10 милиона души и по-мек от този в Ухан през 2020 година

Автобусите и метрото в Шънджън бяха затворени, а несъществените действия бяха прекратени, до момента в който на чиновниците беше казано да работят от вкъщи си или от запечатани кампуси.

Включително случаите в Шънджън, континентален Китай оповестява за 826 нови локални случая на Коронавирус за 20 юли, от които 148 са симптоматични, а 678 са безсимптомни, заяви Националната здравна комисия.

В северния пристанищен град Тиендзин други два региона с общо население над 1 милион души преустановиха активността на разнообразни места за забавление, откакто в понеделник бяха оповестени сходни ограничавания на Коронавирус в два региона с над 2 милиона поданици.

Няма нови смъртни случаи, като броят на починалите в страната остава 5226./БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР