Южна Корея въвежда виза за дигитални номади през 2024 г.

...
Южна Корея въвежда виза за дигитални номади през 2024 г.
Коментари Харесай

Южна Корея въвежда виза за дигитални номади през 2024 г.

Южна Корея вкарва виза за цифрови номади през 2024 година   Документът ще разреши на работещите от разстояние да останат в страната за интервал до две години, оповестява Euronews.   Властите плануват и нова виза за образование по " К " просвета за разпространение на корейската просвета измежду младежи, идващи в страната.   През цялата 2024 година ще се организират " Културни събития K ", които ще показват корейската музика, храна и забележителности.

Изискванията за южнокорейската виза за цифрови номади към момента не са оповестени, само че се чака тя да бъде налична през втората половина на идната година.   Понастоящем множеството жители на Европейски Съюз могат да влизат в Южна Корея без виза и да остават до 90 дни.

  Освен че влага в районен туризъм и го предизвиква, държавното управление на Южна Корея има за цел да улесни визитите на задгранични туристи, като създаде англоезични пътеводители и принадлежности за запазване на превоз благодарение на изкуствен интелект.   Страната се надява, че тези начинания ще ѝ оказват помощ да реализира задачата си до 2027 година да посреща 30 млн. туристи годишно и да осъществя доходи от туризъм в размер на 30 милиарда $. През 2019 година в страната е регистриран оптимален брой от 17,5 млн. задгранични гости.   Освен въвеждането на южнокорейската виза за цифрови номади, има още доста аргументи да посетите източноазиатската страна през 2024 година, допълва  Euronews.

  През януари на Зимните юношески олимпийски игри в Гангвон ще се съберат рекордните 1900 млади спортисти, които ще се състезават в разнообразни дисциплини - от джудо до хокей на лед. С изключение на церемонията по откриването, билетите за всички събития са безвъзмездни. Игрите ще бъдат придружени от вълнуващи културни събития.   Участниците се предизвикват да прегледат околните забележителности, като снежния фестивал Daegwallyeong, включващ още интензивности в студеното време, както и фестивал на снежни статуи.   В столицата Сеул пък се чака Музеят на роботите и изкуствения разсъдък да бъде открит в края на 2024 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР