Южна Корея прие нов законопроект, който принуждава магазините за приложения

...
Южна Корея прие нов законопроект, който принуждава магазините за приложения
Коментари Харесай

Южна Корея иска Apple и Google да намалят комисионните за разработчици

Южна Корея одобри нов законопроект, който принуждава магазините за приложения да разрешат на разработчиците да употребяват лични или определени от тях платежни системи. По създание това значи, че разработчиците на приложения ще могат да избегнат комисионната от 30% за всички разплащания в тяхното приложение , които все още прибират Apple и Гугъл, като употребяват лична система за директни разплащания, или преминат към друга система, която взема по-ниска комисионна.

Законопроектът за Закона за бизнеса в региона на далекосъобщенията, признат от Народното събрание на Южна Корея, ще стане закон, когато бъде подписан от президента Мун Дже-ин, оповестяват от Bloomberg, което може да стане още през идващия месец.

Законопроектът явно има директна връзка с настоящите рецензии към част от бизнес модела на Apple и Гугъл, която касае точно комисионните за разплащания, както и съпътстващите правосъдни каузи, които. След приемането на закона, Epic ще може да приема разплащания от потребителите непосредствено, като употребява лична система за разплащане, и избегне високата комисионна на Apple и Гугъл – най-малко за потребителите си в Южна Корея.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР