Южен Израел – В запустял търговски комплекс близо до крайбрежния

...
Южен Израел – В запустял търговски комплекс близо до крайбрежния
Коментари Харесай

Израелски сили, танкове се натрупват на границата с Газа

Южен Израел – В безлюден търговски комплекс покрай крайбрежния град Ашкелон, самотна фигура минава през празен паркинг.

Това е злокобно. Всички магазини са затворени. Ескалаторите и детските атракциони са изключени. Рояци мухи се хранят с препълнените кофи за отпадък. Стара храна и найлонови торбички лежат разпръснати по асфалта.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла, които би трябвало да покажа на света какво прави Израел в Газа | Отблизо Заповедта за евакуация на Израел не е нищо друго с изключение на прикритие за етническо пречистване Десет кино лентата за гледане за историята на израелско-палестинския спор завършек на списъка

Системата от високоговорители остава включена и възпроизвежда безконечен цикъл от пукаща асансьорна музика – нежният тон, преустановяван от плача на аероплан от горната страна и няколко тежки удара в далечината.

На няколко километра се намира обсадената Ивица Газа, която е подложена на интензивни израелски бомбардировки повече от седмица.

В бедния анклав сега няма електричество. Запасите от гориво и вода са съвсем изчерпани. Медицинската система е на ръба на колапса.

Междувременно Израел подреди на 1,1 милиона души да изоставен северната част на Газа, до момента в който продължава въздушната си акция.

„ Не знаем бъдещето “

Омел, крепък 58-годишен мъж с добре поддържана сива брада, е роден в региона и е един от дребното останали цивилни, които са останали.

Той беше пристигнал да откри храна за 87-годишния си татко и братята си, само че всички магазини бяха затворени, тъй че той се върна пешком до колата си.

Той приказва внимателно, с тъмен звук, казвайки, че актуалната война „ се усеща друго “ за локалните поданици заради гибелта и отвличането на цивилни. Самият той има другари, които са умряли.

Изчислено е, че 1400 израелци са били убити при офанзивата на въоръженото крило на Хамас, в това число 286 бойци. Най-малко 2750 палестинци, една четвърт от които деца, са били убити при израелски въздушни набези над Газа.

Дядото на Омел е пристигнал от Холандия в кибуц преди неговото раждане и в този момент споделя, че фамилията му отхвърля да го напусне.

Той споделя, че офанзивата на палестински бойци е изненадала изцяло локалните поданици в региона, оставяйки ги към момента в положение на потрес.

„ Не знаем бъдещето “, споделя той, прегърбвайки плещи, добавяйки, „ само че знаем, че израелското държавно управление и армията са доста мощни “.

Натрупване на израелски военни до границата с Газа

Три рейса се втурват към паркинга дружно с към дузина военни транспортни средства.

Млади израелски мъже, облечени във военни каки, ​​слизат. Атмосферата е бурна, с доста пърпорене по гърба и спорадични викания. Мнозина употребяват опцията да пушат, други да си създадат пауза за тоалетна в запуснатите шубраци.

Изглежда, че те са част от 360 000 резервисти, които Израел извика след изненадващата офанзива против Южен Израел на 7 октомври.

Във военните транспортни средства наподобява има по-опитни бойци със сурови изражения и екипирани в цялостно бойно снаряжение; един от тях се отделя от тълпата и стартира изправена молитва.

След 30-минутна отмора те потеглят и потеглят по пътя към границата с Газа.

Някои гледат право напред, други прелистват телефоните си. Една група хвърли израелско знаме в профил на транспортното средство, до момента в който завиват към кръговото.

Няколко минути по-късно ракети от анклава летят във въздуха. Израелската противовъздушна защита влиза в деяние. Ярки линии светлина си проправят път през синьото небе. Тежки детонации отекваха от горната страна.

Колкото повече се приближавате до границата с Газа, толкоз повече израелски флагове виждате разлепени по автомагистралата.

Пътнически коли с висока скорост, цялостни с въоръжени израелски бойци, си проправят път към поток от големи транспортни средства, пренасящи танкове.

От едната страна на автомагистралата повече от 100 танка и военни транспортни средства са подредени в редици с лице към линията Газа.

Магистралата е изпъстрена с спонтанни контролно-пропускателни пунктове. Язвите бойци подреждат на цивилните да се върнат и да се махнат от границата.

На терена всичко сочи към задаваща се наземна инвазия от израелските сили.

„ Започнахме офанзивата от въздуха. По-късно ще дойдем и от земята “, сподели министърът на защитата Йоав Галант на израелските войски предходната седмица.

С настъпването на нощта, покрай към този момент евакуирания град Сдерот, където преди седмица израелските войски се сблъскаха с бойци на Хамас, локалните магазини, в това число дребна пицария със синьо осветяване и магазин за наргиле, стартират да работят ревяща търговия, до момента в който безкрайна пътека от бойци се зарежда с муниции.

Дълга редица празни резервоари стоят безмълвни в затворен промишлен комплекс.

Уличните светлини са изключени по селските пътища, които пресичат границата с линията Газа; указателните табели са покрити. GPS системите постоянно стопират да работят.

Измина единствено седмица, откогато израелските сили се бият с палестински бойци в региона и бяха направени мерки за отбягване на ново навлизане.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР