Юго Гастон е сред най-обещаващите тенисисти на Франция, който неведнъж

...
Юго Гастон е сред най-обещаващите тенисисти на Франция, който неведнъж
Коментари Харесай

Героят на домакините: 21-годишен французин подчини световния №20 в петсетов трилър!

Юго Гастон е измежду най-обещаващите тенисисти на Франция, който нееднократно е показвал, че може да бъде опасност за всеки един тенисист. Днес той още веднъж подсети за себе си и отстрани международния №20 Алекс Де Минор в наелектризиращ тенис театър, траял тъкмо 4 астрономически часа. Представителят на домакините загуби дебютния сет, след което трябваше да преглътне " геврек " в четвъртия и закъснение с пробив в петата част, само че все пак показва невероятна воля и зарадва публиката, поздравявайки се с крайния триумф след 4:6 6:2 6:3 0:6 7:6(4). Така той продължава към втория стадий на шампионата, където ще се изправи против " щастливия гулещ " Педро Качин.

Срещата започва стремително за локалния любим, който летеше по корта и завоюва още дебютното противниково подаване, като след това даже имаше три следващи благоприятни условия да дублира преднината си и да поведе с 4:0. Тогава обаче австралиецът сподели темперамент и съумя да се измъкне от извънредно затруднената обстановка, пласирайки няколко превъзходни удара, с цел да се разпише в резултата. Този гейм се оказа повратната точка в сета, защото точно той сложи началото на обрата за Де Минор, който завоюва идващите четири гейма и обърна от 0:3 до 5:3 в своя изгода, а оттова насетне не срещна усложнения с това да затвори частта.

Това стичане на събитията по никакъв метод не обезкуражи Гастон, който, вдъхновен от цялостните трибуни на " Сюзан Ленглен ", открадна първите два сервис гейма на съперника си във втората част, с цел да поведе с 5:0 и да си подсигурява триумфа в този сет. Устремът му се придвижи и в идващия, където от самото начало той бе водачът в резултата и въпреки да позволи на два пъти да загуби задатъка си от пробив, то в самия завършек на частта французинът доближи до нов брейк, който този път се оказа решителен за развръзката на сета в негова изгода.

Oh my, Hugo Gaston
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР