[YouthEmpowered] Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light.

...
[YouthEmpowered] Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light.
Коментари Харесай

YouthEmpowered представя Мишо Стефанов или просто "Говорещият с тийнейджъри"

[YouthEmpowered]
Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Ако би трябвало да представим Мишо пред възрастни и съществени хора, то ще кажем, че Михаил Стефанов е специалист и съветник по връзки, с дълготраен опит в света на корпоративния бизнес и неправителствените организации. Успоредно с това, господин Стефанов от години работи интензивно с младежи - шеф е на The Bridge, най-големият юношески фестивал по изкуствата в България, а през 2017 година започва и Мини Машини - самодейност за насърчаване на основни умения на бъдещето в българското обучение.

Но в случай че попитате страхотните младежи, с които той работи, те ще ви обяснят, че Мишо Стефанов е същинска машина, цялостна с креативна сила, индивидът който приказва на техния език (защото сме уверени, че има и подобен " тийнейджърски език ", който възрастните просто не помнят.) Мишо, който продължава да се учи всеки ден и самоуверено излиза от коловозите, тъй като има вяра в новите пътеки и способи. Точно поради това, Мишо се причислява към платформата YouthEmpowered и става част от менторския екип на просветителната самодейност.

На 19 ноември 2018 година, в книжовен клуб Перото, по време на първата просветителна конференция #ЖадниЗаЗнание Михаил ще показа неговата позиция за поемането по нови и неутъпкани пътеки в кариерното развиване, ще опише повече за ученето като метод на живот, а не като заучаване и още куп забавни неща.

[YouthEmpowered]

Доверие и самообладание. И умеенето да кажеш " извинявай ", в случай че си сбъркал. За Мишо това е пътя към младежите. Напомня, обаче, че всеки, който си мисли, че познава вътрешния свят и мотори на младежите е в огромна неточност. Това е един напълно нов космос, една причудлива амалгама от страсти, от време на време крайни. Но не би трябвало да се отхвърляме да търсим пътя към тях, нямаме право. Твърди, че най-големият проблем на днешното обучение е, че децата излизат от учебно заведение без основни умения за триумф. Номинираният за " Будител на годината " Мишо счита, че българското обучение бълва генерации обречени на крах – просто тъй като на младежите им липсва религия в самите тях. А те са #ЖадниЗаЗнание, просто методите за даване на информация към този момент са разнообразни – образованието, бизнеса и родителите би трябвало да схванат, че днешните младежи са отворени към света, търсят познанието, подготвени са да чуят насоките и препоръките им, просто би трябвало да се търси верният метод за връзка с тях. Но както споделя Мишо, и за това постоянно има повече от един метод, постоянно има път отвън коловоза, просто би трябвало да имаш желанието, търпението и упоритостта да поемеш по него.

Ако искаш да чуеш какво още има да опише Мишо Стефанов за новите пътища в кариерата, то резервира своето място изцяло гратис тук.

За YouthEmpowered : Вече втора поредна година " Кока-Кола ХБК България " и просветителната организация " Джуниър Ачийвмънт " работят по взаимна стратегия за понижаване на броя на стопански неактивните младежи в страната Youth Empowered. В тази категория са всички тези младежи, които не не престават образованието си, не търсят работа и даже не са регистрирани в бюрата по труда. Според изследване на УНИЦЕФ в тази рубрика попадат 20% от младежите в страната - факт, който ни подрежда преди всичко по този индикатор в Европейски Съюз.

Негативната статистика е и едно от вдъхновенията зад програмата. За да се борят с нея уредниците работят главно с възпитаници от дребни обитаеми места, където професионалното развиване на младите е по-ограничено. През 2017 година близо 650 възпитаници на възраст сред 16 и 18 години от 7 български града - Гоце Делчев, Костенец, Лом, Самоков, Своге, София и Търговище - са минали през обучителните курсове за подготовка на CV, личностно развиване и бизнес умения на Youth Empowered.

А тази година самодейността се организира в 8 града, а също така прераства и в онлайн платформа – www.youthempowered.bg, в която кариерните образования са налични за всички, без значение от обитаемото място. През нея младежите имат опция и за интерактивен достъп до ментори от разнообразни сфери и браншове, както и опцията да основават групи за полемики.

На 16 ноември 2018 година, в книжовен клуб Перото (НДК), ще се състои първата целодневна просветителна конференция #ЖадниЗаЗнание, част от програмата Youth Empowered. По време на събитието, 9 известни български лица от сферата на бизнеса, медиите и образованието, ще влязат в ролята на ментори и дружно с младежите ще търсят отговор на въпроси като " Как да отключим капацитета си? ", " Какви са стъпките към кариерно развиване? ", " Как се основават работни привички и " Как едни от най-успешните хора са почнали през цялото време? " и още доста, доста, доста забавни тематики за #ЖаднитеЗаЗнание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР